Nu är det April väder.

16 04 2015

Hoj Hoj,

Nu är det äkta April väder. Lite sol, lite hagel, lite regn, lite snöblandat regn och sen en solglimt igen. Minusgrader på morgonen, +8-10 grader på dagen. Hela registret på 24 timmar. Tråkigt och trist när himlen är näst intill svart, men så härligt det blir när solen kommer fram igen. Vi behöver solen nu.

Den 13 April förra året tog jag en grustur upp till Harg. Det var betydligt bättre väder då. En vecka senare, den 19, åkte Moníca och jag upp till Grisslehamn. Hemvägen gick via Simpnäs. För att inte tala om den 21 då jag tog en tur ner till Nyköping och träffade Paul. Det är ju några dagar dit så det kanske kan vända, men ändå inte så mycket som förra året.

Jag var ut på lunchen idag och gick till Kungsträdgården för att se om körsbärsträden börjat blomma. IMG_3574Några träd hade delvis börjat blomma, så det äringen riktig fart än på blomningen. Några dagar med lite mer värme och framför allt sol så kommer det att bli full fart på träden. Kul att bara se dom som knäpper kort. Så många kameror per kvadratmeter finns det nog ingenstans i stan denna årstid och mer kommer det. Jag var ju själv där till exempel och ska dit igen.

Jag har i alla fall lyckats klämt in några turer med hojen den sista tiden. Mest gamla vanliga turer. Några nya bitar, men inga större nyheter. Konstaterade att en fin grusväg var sönderkörd av tunga lastbilar som hämtat timmer.

April och framför allt Maj är underbara månader. Snart kan jag ta en kvällstur på en liten väg som kantas av väldoftande liljekonvaljer. Liljekonvaljer blandat med doften av barrskog. Underbart. Det är livskvalité det. Kameran med förstås och fota lite.

Helgen som kommer ska det bli lite intressanta vägar på hojen. 🙂

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: