Så var det dags igen….

1 05 2015

Hoj hoj,

Då var det dags igen. Får nog vara nöjd ändå. Med lite mer än 1600 mil så är det dags igen för däckbyte. DSC_0219Corden är snart framme. Blir inga turer innan det nya däcket sitter på. Sist jag tittade på det så såg det lite slitet ut och man kunde ana mönstret. Det kanske var 150 mil sedan så det händer ju lite på dom milen. Däcktryckskontroll på däcken och vid kalla däck har dom 2,5 kilo, så det har inte varit för mycket luft. Man ser när man kört en stund att det stiger hela 2 hg i däcket. GPS´n varnar om det går under 2,5 kilo. Riktigt smidigt.

Det var ganska mulet när jag tvättade hojen. Regnet hängde i luften ett tag. Strax efter jag upptäckte hurDSC_0220 bakdäcket såg ut och bestämde att nu blir det inget åka innan ett nytt däck är på, så började molnen att skingras och solen tittade fram. Sånt svider i ett hojhjärta. Jag hade tänkt ta en tur när hojen var tvättad, men så blev det ju inte. Ganska typiskt. Är det inte det ena, så är det det andra. I morgon Lördag skulle det tydligen bli sämre väder än vad det var idag. Mest regn hela dagen. Känns ju lite ok för mig i alla fall.

Innan jag rullat ner hojen i garaget var ett nytt däck beställ. Michelin Anakee 2. Jag har ett lika dant i fram.Anakee 2 Nu slår det mig att när jag köpte framdäcket, så köpte jag även bakdäck. Nu hade jag Michelin Tourance vilket innebär att jag redan nött ut ett par Anakee 2 i bak. Michelins nya däck heter Anakee 3, men jag tycker att mönstret på dom ser lite för litet ut för att köra på grusvägar. Det till höger är ett Anakee 2 däck och under det kommer Anakee 3.

Jag tycker Anakee 2 har ett bättre  mönster för grusvägar än vad 3:an har. Jag har sett på testvideos om  3:an och dom har varit nöjda med det. Det lär väl bli 3:an nästa år om det fortsätter så här bra. 3:an kanske är en mera kompromiss mellan asfalt och grus mot var Anakee 32:an är som kanske är lite mer åt grushållet . Jag tycker ändå att däcket fungerar bra på asfalt.

Så fort däcket kommer så åker hjulet av så får Gummiverkstan byta däcket och balansera. På Intrudern bytte jag själv och balanserade. På denna känns dom kraftigare så varför hålla på och mecka själv med bytet. Lämnar på morgonen. Problemet är att hämta dom då dom inte har öppet på lördagen. Får skicka upp hackan och spaden på hyllan tidigare för att hämta hjulet när det är klart.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: