Avesta är inte så långt borta.

16 06 2015

Hoj Hoj,

Lördag morgon. Solen skiner. Redan 18 grader varmt klockan 07:30. Kan det bli bättre?

Ett nytt Adventure på G. Rickard och jag skulle ta en sväng till Lundgrens MC i Avesta. Jag skulle kolla på en jacka. Fyllde upp hojen i Gävle kvällen innan, så tanka behövda jag inte just nu i alla fall. Så fint med 33 liters tank och en hoj som drar 0,48 l/mil. Man kommer en bit.

Ut med hojen från garaget och på med kläderna. Rullade ut från gården runt klockan 09:00. Det skulle bli IMG_0179en heldag i sadeln. Tankade igår i Gävle, så det behövdes inte nu. Mot Stäket för att hämta upp Rickard. Han stod startklar vid sin GSA när jag kom fram. Jag hade gjort en rutt på morgonen via småvägar, men den skulle ta 4 timmar till Avesta. Vid det laget hade butiken stängt, så det fick bli lita andra vägar lite mer rätt på fast ändå lite mindre. Rickard tog täten ut på gamla Enköpingsvägen.

En märklig effekt märktes redan efter några mil. Bilar kom ikapp oss med förhållandevis hög hastighet och lade sig kanske lite för nära. Dröjde inte länge innan dom ökade avståndet rejält. En bra effekt med look-a-like. Behövde inte tända bromsljusen då och då utan det fungerade automatiskt. Inte så mycket trafik. Några hojar mötte vi. Mest custom hojar. Adventure hojarna var nog uppe i Säfsen för Touratech Adventure Days.

Passerade Ängelsberg. En ort jag kommer att återvända till. Av det jag såg så fanns det mer att utforskaIMG_3736 där. En fin utställning av konstverk vid Sjön Åmänningen. Sånt gillar jag. Saker att se. Fota och minnas en kall vinter. Vi tog av på Ängelbergsvägen ut mot LV 256. Det var här den stora tragedin ägde rum förra sommaren, då ofantliga mängder skog brann upp och en del villor. Så påtagligt att se. Jag var där förra hösten. Brandröken fanns då kvar. En intensiv upplevelse. Man följde ju den på nyheterna, men detta gav en bild av det. En bild som var skrämmande. Kilometer efter kilometer med svart utbränd skog på båda sidor om vägen så långt man såg åt sidorna.

Vi rullade in i Avesta. Rickard visade vägen fram till Lundgrens MC. Några besökare på plats. Syftet var attIMG_0181 titta efter en jacka. Bra att ha två då den ena har tvättats och ska torka. Det var tji. Den jag tänkt mig fanns inte, så det blev billigt. För mig ska väl tilläggas. Vissa öppnade plånboken och spenderade. Nu hade klockan passerat 13:00 och det var väl dags för nåt i magen. Såg en Sibylla på väg till Lundgrens. Den fick det bli. Så skönt när man kommer uppåt en bit. Då finns chansen att kunna få en mos och korv på en Sibylla.

Mätta och belåtna rullade vi söderut igen. Vi tog samma väg tillbaka. Ett depåstopp vid Skultuna var planerat. Konstigt att det tycks alltid gå fortare hemåt. Så även nu. Snart var vi vid Skultuna Messingsbruk. Nu var vi rejältIMG_3735 kaffetörstiga. Nu fungerade vilket kaffe som helst. Till det blev det en bit prinsesstårta. En snabb koll och sedan fick våra hojar morra på hemåt igen.

För mig blev det 45 mil. Det har rullat på bra med Adventure. 500 mil nu.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: