En mjukglass i Grisslehman

27 06 2015

Hoj Hoj,

Idag ledde jag turen upp till Grisslehamn för en mjukglass. Vi samlades vid ICA Rimbo innan avfärd klockan 12:00. Det var växlande molnighet med några lite för mörka moln. Några stänk kom när vi stod vidDSC_0347 ICA, så vi åkte iväg mot Grisslehamn. Lv 280 ut mot Edsbro för att köra av in på Södertjäravägen. En fin väg som kommer ut i Finsta. Ut på 77:an mot Norrtälje och vi tog av mot Malsta. Molnen såg hotfulla ut och strax visade det sig att det var inget lätt duggregn det handlade om. Nä, det kom en rejäl skur. Så pass att det var svårt att se. Vi rullade på mot Malsta Bilskrot och kröp in under tak. Regnet vräkte ner. Skönt att krypa in undan regnet.

Monica´s och mina hojkläder släppte inte igenom något regn, men handskarna blev ganska blöta. Blir manSnapshot 1 (2015-06-27 21-06) blöt så torkar man ganska fort bara det blir lite sol och lite värme. Tempen hade sjunkit till 14 grader efter regnet. Handtagsvärmare är bra att ha även på sommaren. Ett bra sätt att torka handskarna på. På med dom och behaglig värme spred sig i fingrarna. Jag hade GoPro kameran monterad bakpå hojen idag. Kul att testa tänkte jag. Kul att se pärlbandet av hojar bakom som slingrar sig fram. Jag har ju demolerat mitt vattentäta kameraskal för att få dit mikrofonen. Inser att jag får nog skaffa ett nytt vattentätt. Monica fick hålla handen runt kameran när det duggregnade. Det ville gärna komma några droppar lite då och då. Det såg i alla fall ljust ut på himlen åt det håll vi skulle.

Mot Roslagsbro på lv 1141. In på Bottnavägen. Bara små smala asfalterade vägar. Rikligt med blommorIMG_3752 kantade vår väg. Vi rullade på i en takt som gjorde att man hade tid att se sig omkring lite. Snart rullade vi in i Grisslehamn. Dom flesta började att torka upp efter skuren. Blöta kläder i kombination med vind och ingen åskvärme gör att det blir lite kyligt. Nu var i alla fall solen framme och skulle så vara. Den fick värme dom som frös. Det fick bli en kaffe och en smörgås med tonfisk röra. Mjukglassen fick bli efterrätt. Lika god som förr. Inte sista mjukglassen där i år. Mycket surr och skratt senare så åkte hjälmarna på igen och vi tog en snabb sväng ner till hamnen innan vi fortsatte söderut igen. Kameran visade full och jag hade förstås glömt att stänga av filmningen när jag stannade vid Glassboden.IMG_3753

Det fick bli ett stopp vid ICA i Väddö så jag fick rensa minneskortet från filmen. Klockan hade blivit en del och det var en bit in till Stora Människobyn så dom flesta tog av fortsatte raka spåret in till Stockholm igen. Anna hängde med den sista biten. Vi hade strålande sol hela tiden och det var nog det bästa vädret på hela dagen. Vi tog av mot Gåsvik vid Väddö för att sedan åka ut mot Vätövägen. Den följde vi mot Norrtälje. Gamla vägen mot Rimbo. Vi vek av vid Libby vägskäl och Anna fortsatte rakt fram mot Stockholm.

Det blev trots regn i början en fin tur och trevligt/kul att träffa några från Hojgänget igen.IMG_3755

Tack för att ni ville och hade möjlighet att hänga med på dagens tur:
Jonas Sjösteen
Mats Liifv
Anna Odhner
Nicke Sabelström
Ulrike Lindstedt
Annika Tibbelin-Nordström
Björn Rapp och Susann

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: