Uppsala snurren.

5 07 2015

Hoj Hoj,

Björg frågade mig om jag kunde köra lite hoj med henne inne i Uppsala. Så klart sa jag. Det närmar sig den stora dagen för henne och hon ville få lite mer körning i tätbebyggt område. Monica och jag åkte över till Nicke och Björg. Jag hade ingen aning om vart dom bodde, men hade knappat in adressen i GPS´n. Vi närmade oss och det första vi såg var Buster som låg halvvägs utanför staketet. Den hunden kan man inte ta miste på. En liten knähund på 60 kilo typ. Alla var ute på gården då vi kom. Nicke hade dammat av kaffepannan och den blev några koppar äkta kaffe med nyinköpt Gevalia kokkaffe. Så gott. Han var lite orolig hur en mästare på kokkaffe skulle tycka, men han fick med beröm godkänt.  Efter några koppar kaffe så var det dags att ta sig in mot Uppsala för lite körning bland rödljus, stoppskyltar och fordons trafik förbjuden skyltar.

Nicke tog täten ut på lv292 och Björg efter och sist kom vi. En kort bit på lv 292 innan vi tog av på lv 290. Ett litet missöde för Björg med stillastående hoj och bromshandtaget gick av i infästningen. Hade varit DSC_0362 bättre och själva handtaget gått av. Lättare att få tag på till att börja med. Vi kunde ju inte bryta nu bara en bit hemifrån, så vi körde vidare. Vi rullade in i Uppsala. Nicke behövde tanka sin hoj då förgasarna inte mår så bra, så den drar lite onödigt mycket soppa. Efter tankningen så snurrade vi vidare in i Uppsala. Björg låg först. Jag blev lite sugen på en glass så jag körde om och vi letade oss ner till en glasskiosk vid Fyrisån.

Det var varmt idag också 27-28 grader, men det fläktade lite i alla fall. Efter någon kort snurr in på enDSC_0363 fordonstrafik förbjuden innan jag såg skylten så letade vi oss fram till parkeringen och jag visade Björg vart man inte ska köra. Monica tog en kulglasss och jag tog förstås en mjukglass. Tyckte faktiskt att min var lika kul som hennes. Ett bord i skuggan passade bra. Det blev snack om hojar, resor och mycket annat. När glassen var uppäten så fortsatte vi Uppsala snurren.

Jag tog täten och snurrade på i Uppsala. Några vägbyggen i Uppsala gjorde att en del vägar var avstängda,DSC_0364 men det fanns så det räckte ändå. Efter några rundor så fick vi vända hemåt igen. Vi tog samma väg hem som dit. Snart hemma hos Nicke och Björg igen. Dom skulle vidare fast denna gång med bil. Monica och jag tog en vända in i Österbybruk för att leta upp en kopp med surrogat kaffe, men fick tji på det. Kom fram till Österbygrillen. Svängde in där och tog en tunnbrödsrulle med tjockkorv. Satt fint. Jag har inte haft någon matlust på jättelänge och behöver knappt äta någonting så blir jag proppmätt. Denna rulle gick nästan ner hela.

Vi satte upp igen och körde hemåt. Vi skulle vara hemma 18:30 enligt GPS´n. Mindre asfalterade vägarDSC_0366 gäller. Mot Alunda och passerade Nicke och Björgs hus men nu hade dom åkt vidare till Väddö. Vi rullade på och tog av mot Knutby och därifrån mot Rånäs och sedan Rimbo. Ett stopp mellan Knutby och Rånäs fick det bli. Passade förstås på att ta en bild. Jag gillar verkligen hojen. Så skön att köra och att sitta på och Monica sitter bra på den också. Sänkte hennes fotpinnar något. Med en sådan är 1000 mil inte långt. Inser att under
semestern är det dags för service.  200 mil kvar nu till service och det är 14 dagar kvar tills semestern börjar. Semesterturen är på minst 381 mil. Får nog kolla om tid på Northbike i Umeå den 30 då vi kommer att vara där. En dag extra i björkarnas stad.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: