Adventure 2015 – Dag 1

20 07 2015

Hoj Hoj,

Så var den här. Dagen för avresan. Väskorna packade och klara dagen innan. Vi var taggade. Himlen var mulen, men det såg inte ut att vara risk för regn. En del fix innan vi kunde ge oss av. Hojen packade med väskorna. Ett lätt duggregn föll. På med hojkläderna och iväg. Vi rullade ut på 77:an mot Uppsala. Första övernattningen skulle bli Leksand. Börjar bli en vana. 6:e gången i rad.

Snart tilltog regnet och vid Almunge korningen fick vi stanna och ta på oss regnkläderna. Nu regnade det ganska bra. Vi satte oss i busskuren och tråcklade på oss regnkläderna. När vi väl lyckats fått på dom så hade regnet förstås avtagit, men regnmolnen fanns runt i kring oss så det var nog bäst att behålla dom nu när vi väl hade fått på oss dom. Genom Uppsala och ut på lv 272. Östervåla, Österfärnebo passerades. När vi kom till Årsunda var det dags för en fika. Vi hade fått lite regn lite solsken lite moln. Ringde vandrarhemmet i Leksand och fick tag i Erik. Han kände igen mig

Från Årsunda blev det många grusvägar. Hojen går underbart. Följer minsta vink. Parerar gropar i vägen utan problem. Monica känns inte att hon är med. Mest för att hon följer med i svängarna så bra. Även vid snabba undanmanövrar för gropar så hänger hon med. Groparna slukas effektivt av fjädringen. Bra vrid gör att man inte behöver växla så mycket. Packförmågan är perfekt. Plats över till och med. Den ena grusvägen avlöste den andra här hade det inte regnat men vi hade fortfarande regnkläderna på.

Vid Sunborn var det dags för en glass. Tempen låg på 20 grader. Rätt mycket folk som var till Carl Larson gården. Vi tog en runda in bara men fortsatte. Nu hade solen varit framme ett tag. Vid Sågmyra blev det kafferast igen. Nu åkte regnkläderna av. Bara några mil kvar till Leksand. Vi kom fram till Vandrarhemmet och blev emottagna som vi hade hittat hem igen. Dom hade funderat över oss veckan innan vi kom. Undrade om vi skulle komma. Jag kan starkt rekommendera detta boende om ni är i Leksand. Perfekt för hojåkare som kör Siljan runt.

Vi gick ner till Leksand och käkade och tog en kall och Monica tog ett glas rött. Det blev en underbar kväll och myggen lyser med sin frånvaro vilket inte gör ett dugg. När vi kom tillbaka till stugan satt där en tjej och en kille som kom från Österrike. Vi snackade en lång stund med dom och gav dom tips på vad dom kunde besöka. Mycket trevligt hade vi.


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: