Adventure 2015 – Dag 2

21 07 2015

Hoj Hoj,

Vaknade 04:11. Lite väl tidigt att börja med något. Det var dimma ute. Lite kyligt i luften. Lyckades efter en stunds surfande somna om. Vaknade nästa gång 07:15. Inte alltför pigg. Vi låg och drog oss till närmare klockan 08:00. Nä dags att ta en dusch och lite frukost för att komma iväg. En ganska lång tur framför oss. 39 mil för att vara ganska exakt. Ner och åt frukost. Efter den stannade vi till utanför och pratade med några gäster. Hämtade städgrejjorna och packade hojen. Allt var packat och klart för avfärd.

Paret från Österrike vi träffade kvällen innan kom fram och önskade oss en trevlig resa. Det blev en hel del prat med dom innan dom gick in till sig. Nästa kom fram och pratade hoj, resor, väder och kläder. Efter den kom en annan gäst på vandrarhemmet fram och pratade. Det visade sig att hon hade en släkting i Rimbo och hade själv en sommarstuga på Ljusterö. En aldrig sinande ström av personer kom fram och det var mycket trevligt. Hon som sköter frukosten, tyvärr glömt namnet, tyckte vi skulle stanna. Ville inte att vi skulle åka. Efter cirka 1 timma och 30 minuter från det att vi var klara kunde vi ge oss iväg.

Vi stannade till vid Siljansfors. Ett ställe där det tillverkades tackjärn en gång i tiden. Masugnen var bevarad. Det fick bli en glass och en kopp surrogat kaffe. Ett av dom sämre surrogaten måste erkännas. Några hojåkare från västkusten fanns där som vi förstås växlade några ord med. Vi hade en lång väg framför oss så vi började gå mot hojen igen för att åka vidare. Uppe vid hojen var ett par på trampcykel från Grenoble. Nu var det kört igen. Nu satte vi igång igen och prata med dom. Sedan dom kom till Sverige var vi dom enda som verkligen pratat med dom och dom uppskattade det mycket. Vi insåg att vi skulle behöva korta ner dags turerna från normal 20-25 mil till kanske 10 så vi hinner prata med alla.

Vi körde vidare. Nu började det regna så nu åkte regnkläderna på. Upp Rv 71 förbi Sixten Jernbergs museum och Vasaloppsstarten. Vi stannade till i Sälen för en kopp kaffe och en macka från fikakorgen. Tempen hade legat runt 14 grader när vi startade med nu var den nere i 10 grader. 4 grader gör rätt stor skillnad. Regnar det sedan också. Lite varmt kaffe och en macka gjorde susen. Från Sälen tog vi av på lv 311 mot Tännäs. Strax efter Sälen så sjönk temperaturen ytterligare och dom sista 10 milen till Tännäs var det 7,5 grader. Ingen höjdare alls.

Vi kom till slut fram till Tännäsgården. Tännäs är en mycket liten ort med en affär med livets nödtorft. Restaurangen på Tännäsgården är normalt stängd Måndag och Tisdag. Vi hade sådan tur att en familj hade specialbeställt Renskavsgryta med potatis så vi fick hänga på den beställningen. Vilken tur då vi inte passat på att äta innan. Till det tog jag en öl från det lokala bryggeriet och det var ett mycket bra val.

Ha de


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: