Adventure 2015 – Dag 3

22 07 2015

Hoj Hoj,

Tännäsgården. Vaknade tidigt. Kollade ut och molnen gick väldigt lågt. Kollade en väderapp och det skulleIMG_3805 bli en skaplig dag enligt den. Höll tummarna. Gårdagen med 7,5 grader varmt och regn var ingen höjdare. Vi gjorde oss klara till frukost som började serveras klockan 08:00. allt var packat så det var bara att bära ut sedan. Nu började man se skiftningar i molnen. Härligt. Det verkade lovande. Frukosten satt fint. Jag lyfte ut och hakade på väskorna och Monica röjde av. Målet för dagen var Östersund och Ledkrysset där vi varit förut.

Idag skulle vi åka över Flatruet. 975 meter över havet. Det såg lovande ut. Det var 10 grader när vi åkte iväg. Ner till Funäsdalen för att proviantera lite mackor med pålägg att spisa på Flatruet. Hojen fick lite finsoppa också IMG_3809(98 oktan). Sen gav vi oss av upp mot Flatruet. Jag känner direkt i min öron när det börjar gå uppför. Motorljudet blir dovt. Det var mera snö på fjälltopparna än för två år sedan då vi var där. Tempen låg forfarande på 10 grader. en ganska svag vind så det var riktigt behagligt.

När vi stod där så kom en annan Adventure inrullandes. Fint kittat med Touratech. En del intressanta saker såg jag som vikbara broms- och kopplingshandtag som gör att dom viks istället för att gå av om nu hojen skulle välta. Ett stänkskydd för bakhjulet för stötdämparen. Lite längre stänkskydd fram som gör att mindre skit stänker upp på motorn. IMG_3811 Lagt på lite tjockare handtagsgrepp. Jag tycker själv dom är i smalaste laget. Ja en del har jag, men som sagt mycket finns till. Önskelistan kan bli lång.

Dom kom från Tranås och skulle sedan vidare in i Norge och neråt mot Tranås igen. Vi hade som vanligt en rejäl pratstund. Dom skulle rulla neråt Funäsdalen och vi ner mot Ljungdalen till att börja med. Sedan ut mot Åsarna. Efter ett tag igen så blev vi kaffesugna. Var in på några tänkbara ställen med oftast så var det fel lutning på marken så hojen kunde inte stå på stödet. Till slut hittade vi ett ställa. Kaffet och mackan var verkligen goda nu.

Vi kom ut till Åsarna och rullade norrut mot Östersund. Vid Svenstavik tog vi av mot Myrviken för att passera över bron. Med detsamma efter den så tar vi av åt vänster mot Hara – Ormviken och Fillsta. Jag hade tänkt att vi skulle äta på Restaurang Källan i Östersund. Nu kom vi 45 minuter för sent då dom FB_IMG_1437576768529serverade lunch mellan klockan 11:00 och 13:30. Kommer ni söderifrån så rekommenderar jag denna starkt. En lunchbuffé som är mycket god. Deras salladsbar lockar även gäster inifrån Östersund. Då denna var stängd så fick vi sikta in oss på något annat. Först körde vi till Ledkrysset och checkade in och släpade upp väskorna. Här får jag vara försiktig. Det var här som jag pulade till ryggen förra året. Vi gick ner till hamnen och åt. Det fick bli en Laxsallad. Inte alls dumt faktiskt och man blev mätt. Vi strosade runt en stund och kom till torget. Där började det samlas bilar och en del hojar.IMG_3815

En del riktigt fina och en del rätt så originella. Bevarade som ursprungligt skick då dom hittades. Faktiskt lite kul På huven till denna var det inte bara en mås som hade lagt en klick.

Jag fastnade för denna blåa Chevy II Nova. Så läcker. Snygg lack.

 

IMG_3820Ha de!

 


Åtgärder

Information

Ett svar

26 07 2015
fahrrad 24 zoll körpergröße

fahrrad 24 zoll körpergröße

Adventure 2015 – Dag 3 | MC Turer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: