Adventure 2015 – Dag 8

27 07 2015

Hoj Hoj,

Skellefteå Stiftsgården. En mulen morgon. Såg inte heller ut att bli någon lättnad. Snarare tvärtom. Startade utan regnkläder i alla fall. När vi hade hämtat nyckeln igår gick vi ner i köket och bryggde lite nyttinstaweather_org_20150727_075657  kaffe. I köket träffade vi på två personer som till en början verkade helt normala, men ju längre vi pratade med dom ju konstigare blev dom. Vi fick i alla fall veta att om man hade en citron i fickan så kunde man få mer pengar på kontot och allt kommer att lösa sig för citronerna kommer i från universum. Say no more.

Vid frukosten passade vi oss noga för det paret. Stiftsgården har en fin frukost. Äggröra och bacon och allt annat som hör en hotellfrukost till. Efter frukosten körde jag fram hojen. Vi hade redan packat väskorna som vanligt innan frukost. Då är det bara att packa dom på hojen och städa rummet så är vi färdiga för dagens etapp. Slutmålet för dagen var Umeå. Världens Längsta linbana hoppade vi över då vi vill ha bättre väder och framför allt bättre sikt. Molnen gick lågt på sina ställen.

Vi lämnade Stiftsgården strax före klockan 09:00. Siktet inställt på Umeå. Mindre vägar förstås. FöljdeDSC_0053 troget GPS´n till den ville få oss in på en grusväg med löst grus. Nä det hade vi fått nog av så vi höll kvar spåret på den mindre asfalterade vägen istället. Rullade in i Piteå och tog en sväng ner till Pite Havsbad. Vi hade fått åtskilliga skurar på oss vid det här läget. Körde fortfarande utan regnställ. Ut på E4:an norrut igen 4 km för att slippa åka 6,5 mil söderut på E4:an. In på en mindre asfalterad väg igen. Kurvig och hade varit roligare om man sluppit regnet. Det gör det så svårt att se. Hinna parera för tjälskador i vägen. Ibland kom avsnitt där asfalten tagits bort. Stora gupp i skarvarna mellan grus och dom. Vi tar det ganska lugntIMG_3883 asfalt. Rullade in i en liten by som heter Botsmark. In på ICA och köpte en MER och en Kex Choklad och en Japp. Blodsockret måste upp. En röd katt kom och kelade med oss. Han pratade för fullt hela tiden. Han hade mycket att berätta..

Vi fortsatte igen. Två andra hojar kom och skulle åt samma håll som vi. Dom gasade på som vi släppte iväg dom. Det duggregnade hela tiden. Sånt där fint regn som gör att visiret blir alldeles fullt med vatten. Bättre att det kommer regndroppar. Då kan man i alla fall se rätt så bra. Nu var det omöjligt. Bara att vispa med fingret hela tiden. Funderar fortfarande på att lägga bilvax på visiret.

8 Km innan Burträsk blev det vägarbete. Grus och singel och löst grus. Skiftande väglag skulle man kunnaIMG_3878 säga. Allt medans regnet föll och som om det inte räckte så vattnades vägbanan också. Nu blev det så där härligt Adventure skitigt igen. Bara att leta upp en OK med självtvätt igen, tänkte jag. Vi kom fram till Burträsk och vägarbetet slutade där. Vi rullade in mot centrum och hade redan missat det innan vi ens hade sett det. Vände om igen och åkte förbi kyrkan och stannade ner vid vattnet. Det blåste rätt bra. När vi stod där kom en kille som var ute och rastade sin hund. En livlig liten krabat på 9 månader som hade en massa spring i benen och tog sig ett dopp emellanåt. Han hade förstås vart i Rimbo han också. Han hade en syster i Hallstavik och hade passerat Rimbo för bara en vecka sedan. Rimbo måste vara en världsmetropol. Dom flesta vi pratat med känner till lilla Rimbo med sina blygsamma 5000 innevånare.

Vi rullade på igen mot Umeå. Regnet började igen. En bit utanför Burträsk ville GPS´n åter igen in på en IMG_3886liten grusväg. Den står ju inställ på att välja dom så det är egentligen inte så konstigt. Nobbade ordern och fortsatt på samma kurs. Regnskurarna avlöste varandra. Ibland korta intensiva. Ibland bara duggregn. Till slut så hade vi även idag nått målet. Lite blötare, men inte in till byxor och tröja. Kläderna klara en hel del utan regnkläder. Så ska dom vara. Man ska inte behöva stanna för en liten skur eller många mindre. Vi kom in till Umeå ganska tidigt så vi hade några till att dräpa innan vi fick checka in klockan 16:00. Började med att åka till OK/Q8 och tvätta hojen. en massa grus måste bort igen.

När det var klart så åkte vi till Västerbottens Museum. DärIMG_3885 kunde vi slå ihjäl några timmar. Så blev det. Vi knallade runt och kollade på fotografier på bygder, hästar. En nostalgi del fanns också. Så kul å se saker man minns från förr.

Nu är det dags att sov innan nya Adventure tar vid i morgon.

Ha de


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: