Adventure 2015 – Dag 9

28 07 2015

Hoj Hoj,

Avresa från Umeå. Mål för dagen var Härnösand. Vi skulle kolla på Mannaminne vid Höga Kusten så vi gasade på tråkvägen ner. Vi ville komma fram så fort som möjligt för att kunna tillbringa mer tid där innan vi checkade in på Vandrarhemmet i Härnösand.

Ett stopp på vägen bara sen rullade vi på i  rask takt. Snart letade vi oss fram till Mannaminne. En litenIMG_3888 sväng på området innan vi tog en fika. Vi gjorde inget fika att ta med oss från Umeå utan ville komma iväg direkt efter frukost. Det var mycket att se där. Bland annat denna mammut. Vilka bjässar det var. en liten kul grej vid mammuten var en liten tjej, kanske 7-8 år som överförtjust sa:
— Titta mamma, en mammut!!
Varvid mamman svarade:
— Usch va äckligt.
och vände på tröskeln.

Mycket att se och läsa. Väl värt ett besök om ni är i faggorna. Fanns att se inom alla intresseområden. ViIMG_3902 fortsatte att gå runt och kom fram till rosteriet. Gick in och träffade killen som skötte rosteriet. Han berättade om kaffet och dom olika sorterna. Vi fick smaka en kopp. Han malde ner sorten Santino till oss för att ha som kokkaffe. Ska bli kul att testa när vi kommer hem igen.

Nu till den lite meckigare delen av dagen. När rullade ut därifrån och hade väl kommit någon mil. Tändes varningslampan och däcktrycksindikatorn för bakdäcket visade blinkande på 2.0, vilket var nästan 1 kilo under det jag ska ha i däcket. Jag körde vidare och det kändes som det var riktigt lite med luft. Stannade och kollade, men det syntes ingenting. Trycket såg bra ut. Vi fortsatte. Strax innan Höga kusten bron ändrade sig den gula varningstriangel till IMG_3909blinkande rött. Nu blev det jobbigt. Trycket visade 1,8 kg. Stannade till vid första parkeringsficka och fyllde på med en flaska från reparationskittet. Trycket steg till 2,4 så varningslampan släcktes. Rullade på in mot Härnösand för att stanna vi första mack och fylla på luft. Hemsön som jag tänkt besöka fick vi hoppa över. Kom till en OK mack och fyllde på till 2,9 kg. Vi köpte en glass och kollade trycket innan vi åkte igen. 2,6 så det hade sjunkit. Fyllde på igen och sedan körde vi till Vandrarhemmet.

Jag har köpt extra flaskor till  reparationskittet så vi ska i alla fall ta oss iväg härifrån till en gummiverkstad. Köpte en liten smidig 12v kompressor som fungerar alldeles utmärkt om man inte har Canbus system fick jag veta. Jag får fxa direkt el från batteriet till den när jag kommer hem. Är väl lika med den pump jag har till luftmadrassen. Den går i 2 sekunder sen stannar den. Det blir till att jaga en gummiverkstad i morgon för att få detta fixat.

Det är också dags för service. Indikatorn för service visas i displayen. Jag har idag och igår ringt till Lundgrens Motor  i Avesta för att höra om service tid. Inte en chans att få tag i dom. Jag har ringt i 30 minuter utan att komma fram ett flertal gånger. Försökte även från jobbet innan semestern, men samma sak då. Nu har jag mailat och hoppas på att få svar, men har ingen större förhoppning. Mycket irriterande.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: