Adventure 2015 – Dag 10

29 07 2015

Hoj Hoj

Starten gick från Härnösand. Liten huvudbry med ett bakdäck som inte kunde hålla tätt. Vaknade i vanligt tid runt klockan 06:00. Kollade runt lite på FB och Aftonbladet. Ingen nyhetsuppläsning. Hade tydligen bokat ett rum lite mera centralt och parkeringen skulle vara på en allmän plats nere vid vattnet. Kände inte speciellt mycket för att lämna hojen där. Bytte rum till ett på Franzengatan istället där vi sovit förut och hade hojen bakom huset. Kändes betydligt tryggare. Hängde på ”frukost låset” i stort sett. Ville få hojen fixad så vi kunde dra vidare. Några mer hojåkare hade anlänt. Några av dom träffade vi vid frukost och det var en märkligt person. Jag började med att inleda ett litet samtal som slutade ganska tvärt med att han ruskade på sig och sa usch när jag talade om vad jag hade för hoj. Jag tappade hakan. Har aldrig mött någon som har haft den attityden till andra hojar en sin egen lilla guldklimp. Lev du i din bubbla tänkte jag.

Ut med alla väskor till hojen. Kollade lufttrycket i bakdäcket och det var 0,9 kg. Tömde lite mer än 2 tuber_20150729_101406 och fick upp trycket till 1,8 kg. Iväg till närmaste OK mack för att fylla upp til 2,9 kg. Kom runt 50 meter så tändes texten  för trasigt halvljus. Men va fasen tänkte jag. Inte så länge sedan jag bytte lampa. Köpte ny på OK och satte dit. Fyllde upp till 3 kg i bakdäcket och körde till Euromaster. Träffade Magnus som var den enda som jobbade denna vecka och förklarade läget. Det ska jag kolla på sa han. Han skulle bara avsluta det han höll på med och ta våran hoj emellan ett annat jobb. Jag skruvade av hjulet för att sänka det i ett bad. Det bubblade på ett ställe. Där satt en lite vass metallbit. Han lagade punkan med en plugg. När vi var där kom Per Pahlen  med sin bil. Han hade sett min videouppdatering och knappade in Euromaster i Härnösand. Ett mycket trevligt som vanligt. Vi snackade lite medans limmet till lagningen fick torka. Magnus kom ut med hjulet och jag skruvade på det igen. Så var det fixat.

Det var ännu ganska tidigt så vi drog ut till Hemsö Fästning. Ett välbesökt ställe. I gruppen vi var med i varIMG_3920 det 39 stycken. en ganska stor grupp. En tjej började guida oss inledningsvis, men efter ett tag kom det en annan guide. Det var en mycket militäriskt ung kvinna. Hon var plutonchef för något regemente och det kunde tydligt höras på henne. Man fick en liten Flashback från tidiga militäriska ögonblick. Gruppen var tyvättlite för stor så det gick ganska fort i svängarna i fätnigen, men mycket intressant var det. Rundvandringen slutade alldeles i närheten av matsalen. Där tog vi oss en bikermacka (räkmacka). Lite liten kanske för 98 kronor om man nu får påpeka lite.

Siketet för dagen var inställt på Sundsvall. Vi rullade på mot Sundsvall. Vid Bye Café ringde jag till IMG_3941Gaffelbyn och kollade om boende. Det fanns ett rum med egen toalett och dusch så det tog vi. När vi parkerat och fixat det praktiska så pratade vi med några som fixade lite på vandrarhemmet. I stället för att åka in till Sundsvall så fixade dom en grillkväll på plats. Så häftigt och kul. Fantastiska människor som välkomnade oss. Vi snackade sent i på kvällen och käkade gott grillat kött och potatissallad. Verkligen häftigt och mycket mycket trevligt. Det ligger en bra bit utanför Sundsvall men jag kan rekommendera det starkt. Om vi kommer att kampa någon mer gång i Sundsvall så blir det här.

I Sundsvall finns ju NorthBike och hojen går nu på över mil på servicen. Jag ska chansa att ringa dom i morgon och se om dom inte kanske kan serva den. Kostar en slant, men troligen kommer vi att fortsätta söderut efter ett kort stopp hemma. Det kommer alltså att bli ytterligare några hundra mil. Känns som jag måste få det gjort.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: