Semester 2015 del II – South part – Dag 4 & 5

7 08 2015

Hoj Hoj,

Start från Moheda. Meningen var att från Moheda skulle vi ta oss till Lidköping. Nu var det ju så att några hojkompisar hade slagit läger i Haverdal, en bit ovanför Halmstad. Vad gör man då om inte åker och hälsar på dom. Så fick det ju förstås bli. Ny destination inmatad i GPS´nDSC_0111. Vi rullade förbi Tommy för att se om han var vid huset, men han var med Emma och Robert till BVC. Vi körde då vidare mot Haverdal. Vädret var på topp och värmen hade kommit tillbaka, eller kommit kanske jag skulle säga. 25 grader och över det låg mätaren på.

Det var bara 14 mil dit med vårt vägval. Så skönt att inte mala på dom stora vägarna. Finns inget tråkigare. Nä gott om tid ska man ha och ta mindre vägar. Jag vill köra hoj. Inte bara gasa på en bred stor tråkigt väg. Till slut kom vi fram till Danne och Kattis. Vi såg deras tält direkt när vi kom dit. Vi bestämde att vi skulle joina dom för en natt. I receptionen stod en inte alltför kvicktänkt kille. Han frågade om jag hade campingkort.
— Nej det har jag inte, sa jag.
–Det måste man ha för att campa, sa han
En stunds tystnad uppstod då jag väntade på lösning på problemet. Inget hända. Jag frågade:
— Kan jag skaffa ett sådant nu?
— Ja det kan du, sa han. Sen hände det inget igen.
— Har du sådana? frågade jag.
— Ja det har jag.
— Då löser jag ett sådant.
Då kom det fram ett kort som jag fyllde i uppgifter på och han klistrade en lapp på den. Det gick inte sådär överdrivet smidigt.

Jag kollade på kartan och fick inte riktigt klart för mig vilken plats Danne och Kattis låg på. Frågade om han kunde säga det, men han fick inte säga vilka som campade där. Jag gick ner och tittade och valde platsen bredvid. Ner och resa tältet och in med madrassen och pumpade upp DSC_0340den. Allt var klart. Vi tog en hojtur till Varberg. Danne tog vägarna närmast havet. En mäktig syn. Mycket vackert. Framme vid Varberg så kollade vi in fästningen som hastigast. Det var varmt så vi ville smyga runt i skuggan lite. Vi siktade in oss på lite mat och det blev stekt röding med kokt potatis. Mycket gott. Därefter åkte vi hem och tog en kall vid havet. Det blev en härligt kväll med dessa fina vänner. Tänk vilka härliga människor vi har träffat med likasinnade intresse. Som vanligt så rullade kvällen på i en fasansfull fart och vi gick hem till våra tält.

Vi hoppade in och jag kollade in FB lite. Våran tältgranne på motsatt sida där Danne och Kattis tält var hade det kommit en ny gäst medans vi var i Varberg. Det var en faslig herre och snarka. Han snarkade så pass att det hördes in till Danne och Kattis. Just när han hade tystnat trodde vi att nu var han färdig, men då drog det igång igen. Till slut så s har vi inte varit så jag ringde dit och fick omnade vi.

Vi vaknade igen till en fin morgon. Solen sken. Nu skulle vi fortsätta mot Lidköping. Vi packade ihop tältet och tackade för en härlig tidDSC_0342 tillsammans igen. Vi checkade ut och det gick smidigare än att checka in. Så drog vi iväg. En sista glimt av en vinkande Danne såg vi innan 2:an lades i och ett nytt Adventure var startat. Mot Lidköping på småvägar. Det blev så många småvägar och avstickare att tiden rullade iväg och jag ringde vandrarhemmet i Jönköping men det var fullbelagt. Det fanns ju ett i Huskvarna, men när vi satt där så kom jag på att vi kunde prova Ulricehamn. Där har vi inte varit så jag ringde dit och fick ett dubbelrum. Vi rullade på dit. Småvägar förstås. Framme vid Vandrarhemmet Bodaholm i Ulricehamn. 790 kronor med frukost. Ett otroligt fint rum. Dusch och toa på rummet. WiFi bord TV, Radio. ett stort fint kök för självhushåll.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: