Semester 2015 del II – South part – Dag 7

9 08 2015

Hoj Hoj,

Dagen startade från Karlsborg. Solen sken från en klarblå himmel. Vi började med att besöka Karlsborgs Fästning. Jag har varit där förut men det gjorde inget att vara där igen. Vi missade nog en del sist jag var där med Leif. Nu var vi upp en trappa till kyrkan som var otroligt stor och in till Husarerna. MycketIMG_4080 intressant. Det var nytt blandat med gammalt.

Efter besöket så rullade vi iväg till Hallsberg. Bara små kurviga vägar. Så fint att rulla fram utan stress. Man kommer fram när man kommer fram helt enkelt. En bensträckare i Hallsberg vid tåg stationen. Rätt imponerande när X2000 dundrar förbi i säkert 100 ryck. Stod och kollade på en signal som slog om till grönt och var beredd med telefonen för att filma. Jag väntade och väntade. Inget hände. Jag la ner telefonen i fickan och på 4 sekunder så dundrade ett tåg förbi. Filmningen sket sig skulle man kunna säga. Vi körde vidare.

Nästa stopp blev Eskilstuna. Fram till stationen och kollade lite. En dricka då det var rätt varmt. Lätt hänt IMG_4087att man slarvar med vätskan och då blir man lätt trött och får ont i huvudet. Vidare igen mot Enköping. Lite kioskmat och en glass innan vi fortsatte hemåt. När man kommit så här långt vill man gärna rulla på lite så man kommer hem. Dessa vägar är ju gammal skåpmat för en annan. En kvällstur efter gruvskiftet kan bli åt detta håll. 3 dl mjölk i Enköping är inte ovanligt.

Det blev 524 mil på dessa 3 veckor, sånär som på 2 dagar, vi har varit ute med hojen. Vi har sett och upplevt så mycket. Fina minnen att ta fram i vinter. Lite meck med en pyspunka i Härnösand. 15 mil i +7,5 grader och spöregn. Soliga dagar med rikligt med värme. Dagar med mulet väder. Träffat en massa människor från olika länder. Druckit surrogat kaffe, men med hembakta bullar och kakor. Det bästa av allt är att sommaren är inte slut ännu. Inte på långa vägar….

Ha de!

 


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: