Ibland blir man rätt nöjd…

10 08 2015

Hoj Hoj,

Det tog tid, men det var det värt. Nu var i alla fall det extra direkt kopplade 12 v uttaget monterat på IMG_4088fågelpinne och elen ansluten direkt till batteriet via en säkring. Blev riktigt nöjd med placering och dragning av kabel. Krympslang is the shit. Så perfekt att hålla  ihop kablarna för en fin dragning av dom. OK/Q8 i Rimbo levererar som vanligt. Krympslang fanns i säkert 6 olika dimensioner.

Nu kan min extra utrustning, kompressor och luftpump, användas. Hojen har 2 st 12 v uttag, men dessa går ju via canbus och stänger av sig. Fungerade inte heller med motorn igång. Lätt irriterad nä jag skulle använda kompressorn på semester turen då jag fick pyspunka. Det fick bli kolsyra patroner för att få i lite tryck i däcket, så jag kom till en bensinmack.IMG_4089

Slipper nu plocka bort sadel för att ansluta sakerna direkt till batteriet via klamrar direkt på batteriet. Jag har inte riktigt fått kläm på vad dessa 2 uttag kan användas till annat än att koppla in BMW´s egen laddare. Kör med CTEK kopplat direkt på batteriet som så många andra. Bytte förresten ut det moppeliknande batteriet till ett fullstorleks GEL bland det första jag gjorde. Blev snopen när pyttebatteriet stod på en lite gullig plastpall.

Nu låter jag kanske lite negativ till hojen, men det är jag inte. Tvärtom. Jag tycker den är kanon. Vi har åkt otroligt skönt under våra 524 mil på semestern. Dämparna har jobbat bra och tagit ojämnheterna i vägen mycket bra. Man märker det speciellt i kurvor med ojämnt väglag. Ingen tendens en till att vilja flyta ut på grund av att hjulen mist kontakt med vägbanan. En mycket viktigt sak. Bränsleförbrukningen har legat på 0,48 l/mil vilket är riktigt bra med full packning för 2 personer. Nu har jag inte kört någon forcerad körning. Jag har ju semester så varför skynda? Jag har legat inom rimliga gränser.

Ringde Probike idag och frågade om stamkabeln. Den hade kommit och ett skydd för bensinslangen som inte fanns hemma förut. Jag fick också veta att bränslepumpen skulle bytas som garantijobb. Inget jag vetat om innan. Nu väntade dom på bensinpumpen som troligen skulle komma vecka 34. Hade varit perfekt att kunnat byta denna vecka, då det är min sista semestervecka.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: