Lite vardag fast inte var dag hoppas jag…..

11 08 2015

Hoj Hoj,

Nu åkte den ut. Nu hade jag ledsnat på att vårda, hitta på lösningar, reparera, krypa på golvet och buga för den. Den förvisades till Salmunge återvinningscentral. I dess ställe kom en Electrolux. Den snudd på plockar i sig själv. Slukar tallrikar, bestick, glas och koppar. En massa olika program. Behöver man det egentligen på en diskmaskin? Ska den inte bara diska? Det finns vanliga, men jag är som jag är. Den har en display. Display är fint. Det tyder på HighTech. Sån vill jag ha.

Ett av programmen förbryllar mig. Det programmet ska anpassa tid och värme till hur svårt nergrisade tallrikar, bestick, grytor och kastruller är med soja, ketchup, sylt och annan mat. Hur går det till? Är det en mörkerseende kamera som analyserar disken? Är det en känslig elektronisk ”näsa” som känner lukter och analyserar olika tänkbara matrester? En svår gåta. Kanske bara luras. Visar bara lite olika tider på displayen. Thats it. Jag som kund blir as-lurad. Vill tro att den är superintelligent. Bestämmer mig för att så är det. Känns bra. Jäklar vilken maskin.

And now for something completely different. Känner ni igen frasen. Monthy Phyton. Nu var det inte Monthy Phyton det skulle handla om. Nä jag satt och kollade lite på FB och såg ett klipp med en på piano och en på fiol som spelade ”Hallelujah”. Mycket vackert. Jag har alltid velat kunna spela piano. Då jag bodde som jag gjorde i min uppväxt och speltiderna i skolan var efter skoltid inget curlande förekom, så blev det inga lektioner för mig. Det fanns heller inget piano i hemmet att öva på mellan lektionerna. Vem vet. Kanske världen gått miste om en pianovirtuos eller blivit skonad från ännu en pianoklinkande ”Kalle Johansson” pianist. En sån som alltid går fram till ett piano i en lokal och sträcker på pekfingrarna och sätter igång och klinkar. Dom finns alltid där.

Från piano till Passat. Kom på att jag måste smörja låset till förardörren. Lite 5-56 först och sedan smörjmedel för lås. Ett problem med ”nycklar” som man bara trycker på så låses bilen upp. Man glömmer att använda det vanliga låset och den dagen då batteriet i lilla dosan tagit slut står man där utan att komma in i bilen. Det är då man tänker att man skulle nog låst upp med nyckeln ibland i alla fall. Får bli en post på ”att göra” listan i morgon. Dagens lista fick prioriteras om.

Från Passat till Adventure. Det blir kanske en liten tur i morgon till Strängnäs. Ett besök på Sveriges Försvarsfordonsutsällning . Vi passerade där på tillbakavägen från vår senaste tur, 5 minuter innan dom stängde. Vi bestämde att vi skulle dit igen. Vi såg en del andra intressanta mål också att besöka. Äkta kaffe, Skogaholm och stekt ägg i packningen denna gång.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: