Mälaren Runt 2015

16 08 2015

Hoj Hoj,

Då var årets stora MC event avklarat. Mälaren Runt. I år i strålande solsken. Vi startade hemifrån strax efter klockan 09:00. Björg och Niclas med Robin på bönpallen kom från Österbybruk för att köra turen. Jag skulle möta upp Rickard vid Statoil i Solna klockan 10:00. När jag var vid Danderyd, så ringde Rickard och sa att det var gott om plats vid Statoil. Förr om åren har jag lyckats vara på plats först, men inte i år. Vi rullade in och snackade ett tag. Hojar kom i en strid ström för att åka mot Pampas där starten går. Vi rullade på mot Pampas men skulle inte nertill starten utan vi brukar stanna på ”rampen” ovanför Pampas Marina. Det var fullt nere vid starten så om man nu tänkt sig ner dit så var det stopp. Inga fler släpptes ner dit.

Vi insåg att det var bara 15 minuter kvar tills kopplet av hojar släpptes iväg, så vi gled ut igen och rullade på. En beräkning att 30.000 hojar skulle delta i år hade jag läst. Med tanke på vädret och att det var 30 års IMG_4124jubileum så var det inte omöjligt. Förr om åren har det varit 20-25.000 och då har vädret ibland varit ganska instabilt. Att åka sådär lite innan är en bra idé om man nu inte älskar att krypa fram i en km lång kö. Södertälje brukar vara den första korken, men det rullade på riktigt bra. Efter Södertälje brukar vi ta ett fika och macka stopp vid Turinge. Så även i år. Nog märktes det redan där att det var mer hojar än normalt. Det ska bli kul att höra den officiella siffran på deltagande hojar.

Hojar i en strid ström passerade ute på vägen. En riklig variation av hojar. Mer custom hojar än några andra. När vi stod där och tittade så sa Monica:IMG_4126
— Är det inte Monica och Patrik som står där borta.
Jag kollade och fick syn på dom tvärsöver vägen. Gick över och hälsade förstås. Tänk att ändå se någon man känner igen bland vimlet bland alla folk och hojar. Alla hojar i olika skicka, men mest pärlor av alla sorters hojar. Efter några mackor, kaffe och myrletande både här och var innanför kläderna, så rullade vi ut igen.

Nästa stopp skulle bli Sulas i Strängnäs. Vi rullade på i 50 – 70 km/h. Lagom fart. Tyvärr tycker inte alla det och ska givetvis köra om trotts att det är hojar i flera km framför. Dom kör om när det kommer mötande trafik, skiter i spärrlinjer, kastar sig in bland övriga hojar, ligger i svängfil för att sedan tränga sig in i den andra filen som går rakt fram vid rödljusen. Har dom bråttom fram skulle dom nog valt en annan dag att köra. Skapar bara irritation och ibland farliga situationer. Helt galet.

Vid Läggesta blev det första riktiga korken i år. En ganska lång kö ringlade  sig sakta fram. När man väl kommit upp på lv 223 och efter 50 meter svängt av igen så rullade det på i normal kortege takt igen. Nästa kom strax innan Strängnäs, men där brukar det vara kö vid första rondellen. Till höger om oss kom det en hoj glidande och skulle förstås in och tillslut så lyckades väl han komma in någonstans. Man blir lite förbannad på sådant. Varför ska inte dom kunna följa kön som alla andra?

Vid Sulas tog vi en fika igen innan vi gick runt och kollade in lite hojar och in i butiken förstås. Såg att domIMG_4130 hade Nolan hjälmar och chansade om dom hade ett visir till min hjälm, men det fanns inte där heller. Ska chansa på MC Varuhuset och se om dom har annars beställa där. Jag blev lite förvånad över dom personerna som uppenbarligen inte åkt hoj dit, men gnällde på att det var så mycket folk. Jag undrar bara under vilken sten dom varit dom senaste 30 åren? Dom var förstås ute efter den 20% rabatten och för den var dom beredda, trodde dom, att ta lite ”extra” mycket folk i butiken.

Det blev också en glass i skuggan av huset. Upptäckte också att vi måste ha något fel på vårat kranvatten. Monica köpte en flaska Natural Water och den var kolsyrad. Läser man Natural Water så ska det för fasen inte va nån jäkla kolsyra i det. Fancy Pancy är jag inteDSC_0171  mycket för. Vatten ska vara vatten. Tog ändå några klunkar av sörjan och efter ett tag blev jag ännu mer törstig. Kanske det som är vitsen med det. Vi gick tillbaka till hojarna igen och satte oss i skuggan. När vi satt där dök plötsligt Jens upp. En kompis från Hojgänget. Han hade en av sina grabbar med på bönpallen. Han hakade på oss mot Eskilstuna och Motormarknaden där. Jag hade lagt en rutt därifrån som valde mindre vägar än att sitta och harva på E20.

Vi rullade in på Motorstadion och mötteett koppel av hojar på väg ut. När vi kom fram insåg vi att våraIMG_4134 stopp hade blivit lite för långa, så dom flesta hade plockat ihop och dom som var kvar började plocka ihop. Fick ändå syn på en nostalgisk hoj som gav mig en flashback från mitten av 60-talet. En Husqvarna Silverpil. Den första hoj som jag körde. Inte helt lagligt, men preskriberat idag. Lite kul med den var att fotbromsen satt på vänster sida och växeln på höger. Kicken sitter på vänster sida också. När jag skulle få igång den så fick jag luta hojen mot en vägg och ställa mig med båda fötterna på kicken. Sen ta sats och gunga till ordentligt. Oftast slutade detta med ett bakslag av kicken och jag åkte av gummit. Kicken slog då upp på min högra vad. Ont gjorde det, men skam den som gav sig. På den igen och till slut så lyckades man och man gled iväg på grusvägen. Konstanta blåmärken på höger bens vad förbryllade min mamma.

Vi körde vidare mot Enköping för nästa stopp. På väg dit så såg vi en olycka med en hoj inblandad. Tråkigt att se. Vet inte hur det gått till och spekulerar inte heller hur den gått till. Bara ett konstaterande. Hoppas det gick bra för alla inblandade. Vi stannade innan festplatsen, men Jens gled upp dit och stannade. Vi körde sedan vidare och gruppen splittrade då Björg och Niclas körde mot Uppsala på rv 55 strax efter Skolsta. Rickard och jag fortsatte rakt fram i rondellen. Vid Övergran stannade vi och tog ett sista snack innan vi svängde av mot Sigtuna och Rickard fortsatte rakt fram.

Tack för sällskapet Rickard, Björg, Niclas, Robin, Jens och hans passagerare.

Ha De!


Åtgärder

Information

2 responses

16 08 2015
joebona

Härlig läsning.

16 08 2015
Runar

Tackar 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: