Vaxholm

22 08 2015

Hoj Hoj,

Fick för mig att pröva ett nytt ställe för kameran istället för på hjälmen. Sitter i vägen för Monica när hon är med. Får efter dagens försök fästa kameran på vänstersida på hjälmen.

Monterade fästet på vänster backspegel. Såg rätt bra ut med motorn igång och stillastående. Misstänkte ändå att dom små vibrationerna ändå skulle synas. Perfekt med iFånen att rikta in kameran med. Mycket är det nu när man ska iväg och har allt med sig. Kom i alla fall iväg till slut mot Vaxholm. Vid Brottby tog jag vägen över Sjöberg. En liten kurvig och backig väg rakt över mot Kustvägen, 276:an, mot Åkersberga. En kort tur på den innan jag vek av in på Svinningevägen.

Svinningevägen är en sån där väg som fartglada gärna tar. Några offer har även på denna väg skördats. Varför har man så bråttom över till andra sidan? Mötte ingen eller blev omkörd av någon denna gång. IMG_4144Lite vägarbeten här och var med ljussignaler. Ut på 274:an mot Vaxholm. Inte helt lätt att ta sig över korsningen ut från Svinningevägen. Bilar i en strid ström från båda hållen, men till slut hittade jag en lucka och gled ut. Adventure morrar på och vill gärna lyfta framhjulet. Ett par sekunder senare så visar mätaren 90+. Släpper ner till 90 och rullar på. Svänger in på Bogesundsvägen. Ännu en av dom där vägarna som man kan möta kamikaze piloter.

Dröjde inte länge innan ett stim av dom kom flygandes genom kurvorna. Kan inte se nån tjusning i att fara fram som en speedad vessla. Jag har väl överlevt den perioden och nu kör man mer med huvudet än med högerhanden. Fina kurvor är det i alla fall längs vägen. Jag hörde förut att vägen gjorts sämre för att motverka höga farter, men jag kan då inte se något sådant. Snart var jag framme vid bron över mot Vaxholm. Vid brofästet stod ett nygift par och blev fotograferade. En strålande dag fick dom. Vädret var på sitt bästa humör. Solen sken och 23-24 grader varmt.

Ut på 274 an igen och sista biten ner mot Vaxholm. Framme vid torget var det en del hojar, men inte såIMG_4141 många som jag trodde det skulle vara. Däremot var det enormt mycket med folk. Aldrig sett så mycket folk där förut. Båtarna som kom och lämnade kajen var välfyllda. Full fart hela tiden. Jag köpte mig en mjukglass. Nötkross var slut så det fick bli choklad strössel. Satte mig ner på en bänk i skuggan och kollade in livet i Vaxholm.

Några hojar kom och några rullade iväg. konstigt att det IMG_4145inte var mer hojar. På torget stod det inga hojar alls utan alla fick plats på MC parkeringarna. förr när jag varit där har parkeringarna varit fulla och man har letat upp en plats på torget.

Jag rullade på hemåt igen. Nu skippade jag Bogesundsvägen utan fortsatte 274:an till avfarten mot Svinninge och Åkersberga. När jag stod och väntade vid ett av rödljusen på att det skulle slå om kommer en bil från andra hållet med en satans fart. Det bara blåste till när han for förbi. Vid Åkersberga tog jag vägen över Österåker mot Brottby. Strax därefter var jag hemma igen och nu skulle det bli spännande att se hur filmen blev. DEt gick ganska snabbt att konstatera att den var misslyckad. För mycket skaningar gjorde att det blev alltför irriterande att titta på. Det blev nog bäst på hjälmen i alla fall. Får montera den på vänster sida av hjälmen så den inte är i vägen för Monica.

Ha de!


Åtgärder

Information

Ett svar

25 08 2015
Urgent Care Piscataway

Urgent Care Piscataway

Vaxholm | MC Turer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: