MC tur i Hedesunda.

30 08 2015

Hoj Hoj,

Såg en inbjudan på Facebook om en hojtur i Hedesunda. Svårt att inte gilla hojturer så det skulle bli en tur. Bjöd in Rickard också. Björg och Niclas skulle redan åka såg jag. Snickrade ihop en tur upp till Hedesunda via Niclas och Björg. Upp till OK/Q8 och fyllde upp tanken med finsoppa. Mötte up Rickard vid Ingo macken i Gottröra. Vädret var på topp. 18 grader varmt och en strålande sol. Dagen kunde inte bli bättre.

Rullade på mot Gottröra. Längs vägen finns ett antal sådana där otäcka kameror. Kom ifatt några bilar , men lade mig på avstånd bakom dom. Hastigheten pendlade mellan 70 och 60. Inget bra ställa att köra om på. Där det var bra fick jag möte. Om man nu kör i 70 km/h, på en sådan väg,  och kommer till en fartkamera så varför sänker man då farten till 60 km/h? Gärna 55 km/h för att verkligen ha marginalerna på sin sida typ.

När jag stod vid macken ringde Björg och frågade om vi ville ha fika när vi kom och det lät som en mycket bra ide. Samlingen skulle vara klockan 14:00 men kortegen skulle inte köra förrän 15:00 så vi hade gott omIMG_4162 tid. Det var bara c:a 7 mil upp till Hedesunda från Niclas och Björg. Rickard kom rullandes och efter ett kort snack så körde vi på mot Söderby 104. Färden gick över Alunda. Rätt fin väg som inte var i alltför dåligt skick. Vi kom strax fram till Niclas och Björg och blev genast utskälld. Utskällda av Engla och Buster.

Vi tog en fika och snackade lite innan vi körde vidare. Emil och Robin åkte också med. Robin hos mig då Monica var hemma med Nellie. Han är van att sitta bakpå så det var inga problem. Ut på lv292 och den följde vi hela vägen upp till Hedesunda. En ganska tråkig väg innan Tierp. Sedan blir den bättre. Vi passerade Söderfors med Engelska parken. Kända trakter för mig. Jag brukar vara i dom här trakterna på mina kvällsturer. Semester turen brukar vara antingen på väg upp eller på väg ner här också.

Vi rullade in i Hedesunda och en del hojar hade redan samlats på torget. Det rullade in några då och då och totalt blev det 30 hojar. Kortegen rullade på ut från torget. den skulle bli c:a 9 mil var det sagt. Vi låg i släptåget. En mäktig kolonn drog fram genom södra Gästrikland. Många fina vägar. Kände även igen dom från vår början/slut på semestern turer. Gav lite, för att inte säga mycket, mersmak av semester. Passerade Gysinge. Ännu ett välkänt ställe för mig. Stannade till vid Café Nyfiket som ligger fint vid Gysinge Forsarna på en tur förut.

Nu gled vi förbi. Passerade Brandkårsmuséet och tänkte åter igen att dit ska jag någon gång. Ligger nuIMG_4166 på ”att-göra-och.se” listan. Vi passerade Österfärnebo. Där brukar vi ta höger för att fortsätta norrut. Nu körde vi rakt fram. Vi skulle till Gammelstilla Whisky. Tyvärr var Caféet stängt idag då vi passerade. Det skulle vara Whisky tillverkning, men den hade inte heller kommit igång. Det blev en bensträckare och sedan körde vi vidare mot Hedesunda igen.

Ut på välkända 272:an. En mycket fin väg. Kurvig. En väg jag brukar ta när jag varit i Gävle. Kör ut mot Sandviken och där går jag på 272:an söderut, för att ta mig hemåt. Nu körde vi norrut och vid Årsunda tog vi av åt Öster ut mot Hedesundavägen som sedan ledde oss tillbaka till starten. Vi parkerade hojarna och gick och åt vid Södra Brunn. Maten satt fint efter en dag i sadeln. En kaffe på maten och sedan rullade vi hemåt igen.

Tack till arrangören i Hedesunda av turen som ledde oss på fina vägar.

Ha de!

 


Åtgärder

Information

2 responses

31 08 2015
Henrik Söder

Tack för att ni ville delta! Blev en riktigt trevlig dag och jag hoppas vi kan utveckla detta till något ännu trevligare nästa år.

31 08 2015
Runar

Ja det var riktigt trevligt. Till nästa år kommer jag att göra ett event med vårat gang för att ta en tur upp till er. Som max är vi 40 stycken, men runt 10 – 15 brukar haka på. Väl mött nästa år 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: