Måndag och sol förstås…

7 09 2015

Hoj Hoj,

Vecka 37. Ringde Garageportexperten idag för att höra när montering kan tänkas bli. Den skulle bli på måndag nästa vecka. Ska bli så najs att få en garageport som alla kan öppna och framförallt stänga. Nu skulle jag bara vilja ha plats så att jag kan köra ner hojen och vända den i garaget. Inte alls omöjligt om jag kan städa upp och plocka i ordning lite. Det får bli ett ryck på lördag eller söndag. Det är konstigt hur närmare 30 kvm bara kan slukas upp av typ ingenting. Var ner och tog en snabb ¨koll nu och det skulle inte alls vara omöjligt endast med en inte alltför stor arbetsinsats och sånt gillar jag.

Var ut på byn idag och gick efter lunchen. Med gårdagens regn så behövde jag komma ut en stund. VarIMG_4200 visserligen ut en sväng igår med hojen. När jag skulle iväg fick jag psykbryt på regn byxorna. Dragkedjan sprack. Dom har alltid varit lite konstiga och jag funderade ännu en gång på att jag köpte dom. Kunde bara konstatera att jag inte behövt dom ofta och det är väl bra i och för sig. Nu får det bli nya i alla fall.

Fotade denna bild från byn idag. Blev rätt kul och effektfull i motljus. Alltid kameran med. Liten och kompakt. Jag har bara fått något innanför linsen, så om jag tar i mycket motljus får jag en fläck på bilden. Undrar om man kan lämna in den för rengöring? Vill inte köpa ny bara för det. Riktigt nöjd med den. Tar verkligen fina bilder med en otrolig äkta zoom. Finns också digital utöver denna, men det brukar aldrig bli bra.

Så fin att ha med sig när jag kör runt med hojen. Jag hade en systemkamera med mig förut, men det varIMG_4146 alldeles för bökigt och omständligt, så jag stannade aldrig till och bara tog ett kort. Den fick ju också ligga i packväskan, så man måste ju kliva av för att ta ett kort. Denna plockar jag bara fram ur fickan på jackan. Som bilden till höger till exempel. Ett par rådjur som stod en bra bit bort på en äng. Detta skulle inte fungera med systemkameran. Innan den hade kommit fram har nästan ängen hunnit blivit plöjd också.

Ha de!


Åtgärder

Information

2 responses

8 09 2015
joebona

Jag vet inte om det går att lämna in för rengöring på en kompakt kamera.

8 09 2015
Runar

Nä det kanske inte går. Tänkte höra med någon firma i Stora Människobyn. Om det går så får man kolla kostnad mot att köpa en ny. Fast det fungerar ju. Bara lite irriterande om man ska ta vissa kort.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: