Grustur.

20 09 2015

Hoj Hoj,

Danne och jag har pratat om att köra en grustur flera gånger och idag blev den av. Strålande väder. Sol och 16-17 grader varmt. Jag hade gjort en tur på delvis vägar vi kört men även några helt nya. Ingen aning om hur dessa såg ut eller hur dom var

Vi hade varsin GoPro kamera med oss för här skulle det visas hur fint det är med lite grus under däcken ibland. Vi gav och iväg och strax utanför Rimbo vek vi av på första grusvägen. På den var det mycket bilar vi mötte. En smal grusväg. Många sommarstugor längs vägen och det var ju söndag eftermiddag så många åkte in till staden igen. En del dök upp fort. Det blev en växlande tur med asfalt och grus. En ny gruväg som jag inte kört förut mot Arlanda. Fantastisk skog att färdas igenom. Riktigt fint. GoPro kameran var förstås på här. När vi kom ut vid Bana 2 som går öst-västlig riktning var det dags för ett fikastopp. Vi körde in till Flygplanet som och också är vandrarhem. Insåg ganska snart att ABS vid lite hårdare gruskörning var inget bra. Lite svårt att får stopp faktiskt. Får en motsatt effekt då bromsen bara nyper korta stunder, vilket i verkligheten känns som man inte har några bromsar eller mycket dåliga.

Efter en fika så körde vi vidare igen. Nu mot Vidbo. Blandade vägar igen. Asfaltsvägarna var små smal och kurviga. Efter Vidbo gick turen mot Almunge. Nu var det mer grus än asfalt. ABS av. Lite grussprut blev det och nu kunde jag låsa bakhjulet. Nu kändes det som bromsen fungerade. Ut mot 273:an och c:a 4 kilometer på denna, sen in på grusvägen mot Kågarån. Här hade det tydligen varit bilrally för man var just ute och ”sladdade” vägen. Det vill säga skrapade den så ojämnheter försvann. Detta i sin tur medför att vägen blir riktigt slipprig och ibland känns det som om det är punka på framdäcket. Lite extra gas genom utgången av kurvorna och bakhjulet sticker ut i en kontrollerad sladd. Ut på Almunge vägen och sedan tog vi av mot Sanda.

Många små vägar blev det och ibland kändes det som man körde över en tomt. Det var nog så att tomtägaren gjorde lite extra anspråk på marken utanför fastigheten. Brukar vara vanligt i skogarna. Vidare mot Bygget och Alby byväg. Därifrån blev det asfalt mot Rånäs och Ekebyholm. Måste sedan in på Ekebyvägen. En grusväg man kört tusen och åter tusen gånger då min uppväxt var vid den.

Väl hemma lade jag över filmerna från Dannes kamera i min dator för att redigera ihop våra filmer. Det visade sig att Dannes kamera filmade ner i backen. Hoppet stod nu till min som jag riktade in innan vi åkte hemifrån. Tog inte många sekunder att konstatera att det var filmer på hastighetsmätaren och varvräknaren. Förvisso i HD liksom Dannes film av hans instrumentering och grus. Så kan det gå. Besvikelse hos oss båda. Vi konstaterade att med telefonen på styret och GoPro programvaran för att se vad som filmas är nog inte så dumt ändå.

Vi hade i alla fall skitkul på vår tur.

Tack Danne för sällskapet. Alltid kul att ha dig med.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: