Mycket har hänt sedan sist

4 10 2015

Hoj Hoj,

Ja det var ett tag sedan nu som jag skrev. Mycket har hänt sedan dess. En ny fantastiskt fin garageport. Bara trycka på en knapp så öppnas porten. Ett tryck till så stängs den. Röjt undan halva garaget så att jag kan vända hojen i garaget. Otroligt smidigt att ta sig in och ut ur garaget med hojen. Mer röjning ska det bli. Andra halvan kvar. Ett gäng med däck som är slut och skall kastas. Plocka bort ”skräp” från hyllor. Får ta en hyllsektion i taget, tror jag. Otroligt mycket som kan kastas direkt. Det ligger till och med en del trasiga maskiner där. Man lägger åt sidan för att ta hand om sen, men sen kan dröja.

Äntligen fått igång varselljusen på hojen. Till slut så pressade jag mig in för att byta en kabelstam. Fick dock en liten chock när jag löste ut hojen, men det är  ju BMW. Så pass chockad att jag glömde rabatten som BMW Klubbmedlem. Något surt. Kollade räkningen lite noggrannare när jag kom hem och såg lite frågetecken som jag ska reda ut med dom. Två summor var exakt lika. Lika på öret till och med. Verkar som något blivit fel helt enkelt.

Fordonet med fyra hjul gick igenom besiktningen utan någon anmärkning. Förvånad över att det fanns så många tider att välja på. Jag kollade på tisdagen och det fanns tider redan på torsdag-lördag samma vecka och flera tider per dag. Så smidigt att det finns möjlighet att besikta på lördagar också så man slipper ta ledigt. Nu passade jag på att besikta på fredagen den 2 Oktober då jag hade semester den 1-2 Oktober.

Rimbo marknad även detta år. Fint väder och mycket folk var det. Jag var in och fixade hojen på förmiddagen. Hängde på låset så man kom in tidigt. Hojen var klar runt 11 tiden och sen hem till marknaden. Inte så mycket att köpa. Mest krims krams, men ändå måste man typ varit där. Det blev det vanliga 20 par strumpor och nougat godis. En röding slank även med denna gång. Den man får provsmaka har givetvis mer smak än den man sedan köper. Lite beight. Så är det. Säkert lika dant med alla dom fantastiska borrar och kapskivor man kan köpa. Kapskivor som skär igenom stålplåt som smör. Borrar som utan problem borrar sig igenom samma stålplåt. Det jag såg förut på en marknad var ett lod som man kunde laga lättmetall sprickor och bygga upp ett hål som man kanske fått i en lättmetallkåpa. Jag har sett det på nätet att det finns att köpa via internet. Inte haft behov ännu, men men.

Köpt mig ett par nya handskar så att jag kan sköta mobiltelefonen med handskarna på. Mest för att styra GoPro kameran. Ringa och ta emot samtal göra jag via Garmin som är kopplad till hjälmen. Gjort en del tester idag med kameran som håller på att laddas upp. Ska bli fint med fiber sedan. Det tar sån jävelusisk tid att ladda upp. Nu var filen i och för sig ganska stor då jag skickar upp med en upplösning för high definition display. Filen var på 1,6 Gb och cirka 10 minuter lång. Fast jag märker stor skillnad på resultatet när jag sedan tittar på den via Youtube. 1 timma och 20 minuter tar det att skicka upp den. Sedan kör jag en stabilisering på den i Youtube. Ska kanske pröva GoPro´s egna program. Vant mig med Movie Maker. Vet hur det funkar, men det är ju som vanligt hur man vant sig. Jag har testat prövapå versioner av redigeringsprogram från 100 lappen och upp till 500 koronor. Tyvärr så har prövapå versioner inte alla funktioner tillgängliga och då kan man väl inte kalla dom prövapå versioner. Inga av dom har imponerat. Bara varit krångliga.

Ha de!

 


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: