Semesterturen börjar ta form.

21 11 2015

Hoj Hoj,

Ja vad gör man när solen skiner, men det är 5 grader kallt? Jo man ser framåt förstås. Grovplanerar semesterturen. Norra delen nästan klar i grovplaneringen. Utflyktsmål ska in på varje dagstur. Anpassar dagsturerna till vandrarhem längs vägen. Rätt kul faktiskt. Den digitala delen av semestern har redan IMG_3850börjat. Några delar blir lika som förra året och några helt nya. Problemet med västra Norrland är att det inte går vägar från söder till norr utan man får åka lite fram och tillbaka. Om man nu inte väljer att åka in i Norge förstås. Då blir dagsetapperna alldeles för långa om man nu inte tar in på nån hytte. Jag har hört lite olika om priserna i Norge. Maten ska vara dyr, men priset för en hytte ska vara så dyrt. Är väl kanske lite som här i Sverige att det varierar rätt bra beroende på vart det ligger och vilken tid. Det är en av fördelarna med vandrarhem. Priserna ligger rätt lika. från 200 upp till 350 per person. 50 koronor till för frukost per person.

Många av vandrarhemmen har riktigt bra standard, men bara en har varit riktigt dålig (STF Vandrarhem Borgsjö). Finns att läsa i min recention över vandrarhem som jag ska uppdatera med sommarens nya vandrarhem. Några riktiga guldställen var vi på. Ett vid Sundsvall där vi hade en mycket trevlig gemensam grillkväll med några boende och föreståndarna. Bjuder man bara på sig själv , så blir det fantastiskt. Vi har träffat så många trevliga människor, både svenskar och utländska turister. Första stoppet är alltid Leksand där vi har blivit så kända nu att dom saknar oss om vi inte kommer. Vi kom en dag senare i somras och dom funderade om vi inte skulle komma. När vi kom upp, så kom hela gänget ut och välkomnade oss. Dagen efter när vi skulle åka var hojen packad och vi klara att ge oss iväg, men det tog en timme innan vi kom därifrån. Dom ville att vi skulle stanna en natt till, minst. Ett härligt ställe.

I år blir det som förra året 2 veckor norr och 1 vecka söder. Söder turen blir med tält. Lite nya investeringar till det skall göras. Ett smidigt litet gasolkök som Daniel visade förra sommaren. För övrigt så har vi nog allt. Ja just det. En BOSE Blåtands högtalare utifall någon snarkar i tältet bredvid. I Haverdal hade vi en som kunde dra timmerstockar. Till och med Danne och Kattis hörde det i sitt tält som var en bit från vårat. Vi somnade till slut av ren trötthet. Monica var inte så värst vidare glad åt den tältgästen.

Nä nu ska jag återgå till den digitala semestern och som jag längtar till den analoga.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: