Dragit lite i semesterturen.

12 12 2015

Hoj Hoj,

Det var en fin dag idag. Solen sken, men lite för kallt för att ta en tur med hojen. Hoppas på morgondagen.

På kvällen har jag suttit och lagt in lite saker vi ska se på under den norra delen av semesterturen. Rätt kul att först ta denna digitala resa i Sverige. Det brukar även tillkomma saker man ser längs vägen. Ett gårdscafé eller nåt. En liten skylt man ser när man passerar. Vänder om och hittar kanske en pärla i vårt avlånga land. Det finns så många fina ställen som man inte ens vet om. Bästa sättet är förstås att prata med ortsbefolkningen. Dom vet om några.

Många ställen har vi hittat just genom att fråga. Nu har jag kollat på webben efter vad som kan finnas att se längs den väg vi kommer att åka. Några speciella kyrkor kommer vi att titta på. Är det s.k vägkyrkor så brukar det finnas kaffe att få. Skulle man behöva uppsöka en toalett finns det också. Några rena naturupplevelser. Två bekanta ska hälsas på.

Riktigt smidigt med BaseCamp. Programmet för att föra över turen sedan in i GPS´n. Skapar waypoints av ställen vi ska besöka och lägger bara in dom på rätt plats på rätt dagstur. Många ställen kan man kopiera koordinatern och söka sig fram i BasCamp till exakt rätt plats. Andra får man söka via adressen.

Det mesta är klart med norrlandsturen. Efter den blir det söderturen och den kommer att bli med tält. Lite utrustning till ska skaffas. Gasolbrännare från Biltema. Kom just på att regnställsbyxorna fick jag spel på i höstas då dragkedjan sprack. Det spöregnade och ag skulle testa hållaren för iPhonen. Den var vattentät som det utlovades. Regnbyxorna slet jag sönder totalt efter en liten härdsmälta. Blir att skaffa nya på Lelle dagarna i vår.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: