Semestertur söder

13 12 2015

Hoj Hoj,

Då var norra turen klar och nu har jag börjat påta på turen som ska gå söderut i vårt vackra land.

Nog märks det att man bor längre söderut än man egentligen tror. På tre dagar så har man kommit längst söderut. På denna tur kommer tältet att vara med och vi campar på campingplatser. Nu har jag ju campingkort. 🙂

Slottsruiner, fästningar och kanske höjdpunkten. Batteri Helsingborg. Beredskapsmuseet är Sveriges enda museum i en bevarad underjordisk försvarsanläggning från andra världskriget.  1940 togs beslut om byggandet av ett kraftigt kustartilleribatteri vid Öresund och Nordvästra Skåne. 4 st 15,2 cm kanoner.

Klippt från Beredskapsmuseet:

”Den 18 november – direkt efter attentaten i Paris den 13:e – lade EU-kommissionen fram ett förslag om nytt vapendirektiv för alla medlemsländer att, om det går igenom, rätta sig efter… Av flera konstiga punkter i förslaget är det särskilt följande punkt som väcker en viss irritation hos undertecknad; Vapensamlare och museer skall omfattas av direktivet! Det innebär, enligt förslaget, att ”vapnen skall beslagtas och destrueras, även deaktiverade sådana”. Detta gäller såväl statliga som privata museer. Dock kan undantag beviljas, förutsatt att vapnen är deaktiverade, och att inga nya vapen längre anskaffas till museets samlingar. Enligt EU-kommissionen är museerna potentiella källor för vapen till terrorister…”

Bara att hoppas att det inte går igenom så historien får bevaras.

Film från en bunker som öppnats med en kanon som tack och lov lämnats kvar.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: