Julledigheten över

6 01 2016

Hoj Hoj,

Då var det sista kvällen innan jag tar på mig oket igen. 05:15 låter telefonen igen. Dags att sätta sig på den Röde och åka mot Stora Människobyn igen. Bara att gilla läget. Går bra bara man kommer dit, sen rullar timmarna iväg och det är dags att sätta sig på den Röde igen och åt rätt håll.

Jag har hunnit med en förkylning också under ledigheten. I söndags sov jag i stort sett hela dagen. Blev bättre på tisdagen. Då kändes det normalt igen. Fick tipset av en apoteksanställd om en annan nässpray. En som ska motverka inflammation i bihålorna. Fungerade tycker jag. Jag har vaknat med huvudvärk under en längre tid och när jag tänkte efter så var det sådan värk jag hade då bihålorna var inflammerade. Nu försvann huvudvärken.

Nog om förkylningar och sjukdomar. Idag var det en fin dag. Även om den var kall. Som ”varmast” var det -11 grader. Just nu ( 19:20 ) så är det -18,9 grader. För kallt enligt min mening. Runt -5 grader kan vara lagom, om det nu prompt ska vara kallt. Passar just nu på att frosta av den ”självavfrostande” frysen. Hade en sådan förut och den skötte i alla fall sitt jobb och det jag betalde för. Kan också vara så att det gläntas lite väl mycket på frysen.

Tog en promenad idag. Solen sken. Tog en runda neråt sjön. Vackert får jag väl ändå säga, även om vintern inteDSCN0207 är min årstid. Men det är väl bara att gilla läget. Hade förstås kameran med mig som alltid. Detta är fördelen med en kompaktkamera. Lätt att ta med sig överallt. Alltid med på mina hojturer också. Tog några kort längs promenaden nere vid sjön. Det finns ett löparspår i skogen om man kan gå. Detta löparspår användes i skolan då det var gymnastik. Man skulle springa runt den från skolan och tid togs. Jag har för mig att det fanns någon, typ kvaltid, som man minst skulle springa på. När man ”kvalat” ett par gånger behövde man inte springa utan fick vara i gymnastiksalen med olika bollspel. Vill minna att jag utnyttjade att vara ute ganska länge på gymnastiken.

Någon kväll när det inte är så förbaskat kallt ska jag ta mig in till Uppsala och ta lite kort. Jag har några fina DSCN0213platser som jag tagit kort på när det är sommar, men jag skulle vilja se dessa i vinterskrud. Bara att vänta tills det blir mildare. Till höger är det Ekebyholms Allén. Rätt fint med lite svart/vita kort ibland. Denna gjorde sig bättre i svart/vitt än i färg. Så kan det vara.

Ha de!

 

 


Åtgärder

Information

6 responses

6 01 2016
joebona

Den svart vita bilden är riktigt häftig, många bilder blir bättre i svartvitt. 🙂

7 01 2016
Runar

Ja så är det faktiskt. Såg en parallelle till fiske. Har du roddbåt är du nära land. Står du på land kastar du så långt ut du kan.
Det finns färg, men man väljer svartvitt.

6 01 2016
Daniel Dahlgren

Fina bilder!

7 01 2016
Runar

Tack Danne

6 01 2016
Daniel Dahlgren

Fina bilder, nu rullar det på igen!

7 01 2016
Runar

Tack. Ja nu är det till och med ljust efter klockan 15. Nu går vi verkligen mot ljusare tider.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: