Bistra tider

17 01 2016

Hoj Hoj,

Det är kallt. Har varit det en längre tid nu och ska vara det ytterligare en vecka till. Visserligen ser det ut att stiga upp till runt -10. Ni läste rätt. Stiga till -10 grader 😦

Var och träffade delar av Hojgänget i går (Lördags). Laughing Duck fick den äran igen att ha oss där några timmar. Vi blev 12DSC_0936 stycken som trotsade kylan och tog oss dit. Jättekul att träffas igen såhär emellan hojåkningarna. Snart är vi på gång igen. Jag drar ut bara snön försvinner och kvicksilvret stiger ovanför 3 grader.

Ett härligt gäng med glimten i ögat. Olika hojar, men ett gemensamt intresse att köra hoj. Det är det viktigaste. Det spelar ingen roll vad man kör, bara att man kör. Sommarplaner delades med varandra. Kul att höra andras planerade turer under kommande säsong. En liten Ålands tur kom upp i slutskedet av sammankomsten. Vi får se vad det blir.

Tittade nyss på termometern och det var -9,1 grader. Fantastiskt. Under 10 grader på snart 1 och en halv vecka. Kanske 2. DSCN0240Visst är det vacker natur, men kylan har varit för sträng. Kameran är alltid med mig och det gäller att fånga lite bilder då och då. Detta frostbitna strå fångade mina ögon och min kamera på väg från Jennifer och Stoffe idag. En sak slog mig just om snökristaller. Ingen snökristall är den andra lik, sägs det. Ingen aning om detta påstående är sant och hur man kunnat kolla det.  Det kanske är just det att ingen kan bekräfta motsatsen. Såg en mycket bra illustration om liv utanför jorden. Universum är ju oändligt och bara det är ju svårt att föreställa sig.

Till dom som sa att liv utanför jorden är omöjligt tog astronomen upp ett glas vatten ut havet och sa:
— Ser ni någon fisk i glaset?
Det var förstås ingen fisk i det och slutsatsen blev ju att det inte finns några fiskar i havet.
Ganska slående beskrivning. Ungefär så mycket har vi forskat och sett av rymden.

Tack alla som var med i Lördags och bara så ni vet så finns det fisk i havet.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: