Smygstart på säsongen.

28 02 2016

Hoj Hoj,

En solig fin söndag. 2,5 – 5 rader varmt. Skiftade lite beroende på vart man var. Det var OK väder för att ta en kort tur i DSC_0967alla fall. Underställ på och handtagsvärmarna på. Varmt och gott. In till Biltema i Norrtälje och köpte lite camping utrustning. Ett pyttelitet gasolkök och den minsta gasolflaskan som går att få. Kaffepannan är ett fynd som vi haft länge. Den är alldeles lagom att ta med sig. Det kanske får rum 4 koppar kaffe i den, men en gedigen rostfri kaffepanna. Nästan omöjligt att ute i butiker få tag på riktiga gedigna kaffepannor. Via nätet kan man förstås få tag på, men gratis är dom inte. Fast vill man få gott kaffe så spelar priset ingen roll 🙂
En liten kastrull ska jag köpa också. Tänkte pröva lite frystorkad mat. Brorsan vandrade i fjällen många år och hade frystorkad mat med sig. Tar ingen plats och väger typ ingenting. Vad jag minns så var dom helt ok i smak. Lite extra salt och peppar fick man lägg på, men annars helt ok. I alla fall vad jag minns. Sen är det ju så att allt är mycket godare om man äter det i naturen. Från det militära tog jag hem ravioli burkar som var så gott ute i busken, men hemma var det rent utav äckligt och jag kunde inte förstå hur man fick i sig det.

Det kändes riktigt härligt att kunna köra hoj igen. Vägen från gården till 77:an är nästan isfri, men det går bra att hålla sig i spåret. Mycket grus, javisst men man vet ju om det och kör därefter. På stora vägarna sandas det inget här så där är det inga problem. Dom kommer i samhällen och i städer men man blir ju inte överraskad. Snart så är det full fart igen. Turer redan planerade både själv, med mindre grupp och med Hojänget. Hoppas verkligen på en fin vår och en alldeles underbar sommar men varma kvällar. Förra sommaren tror jag inte att jag var ut en enda gång på en längre tur efter gruvan. Saknade det. Så avkopplande att bara dra iväg på kvällen när ändå Monica jobbar. Är hon ledig tar vi en tur tillsammans. Dock inte lika lång som när jag kör själv.

Då var det dags att krypa ner i sängen igen och samla lite krafter inför en ny vecka. Det går lättare nu när det är ljusare.

Ha de!

 


Åtgärder

Information

Ett svar

14 03 2016
Amazing pc Games

Amazing pc Games

Smygstart på säsongen. | MC Turer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: