Servicen fortsätter.

5 03 2016

Hoj Hoj,

Väntar bara på lite varmare dagar och framför allt helgerna då man kan utnyttja det. Kommande lördag och söndag ser mycket lovande ut. +7 grader och sol. Hoppas bara att prognosen står sig. Behöver göra en riktigt tvätt av Bumsen. Bara spolat av den nu då jag varit ute och kört för att få bort vägsaltet.

Var in till Swedol idag och skaffade ett par riktigt fina skruvmejslar med 6 kantsfäste. Dessa är för krysspår PH1 – 3 . _20160305_182944Vanliga för spårskruv skaffar jag senare. Jag har kollat efter sådana ett tag,  men inte hittat. Nu såg jag också att Kamaaza Tools hade sådana. Dom jag köpte är även slagskruvmejslar. Testade ikväll på en skruv som dels satt dåligt till och sen satt den som berg. Med den nya mejseln kund jag komma åt att ge den en känga med slagskruvmejseln och då var den en baggis att få bort. Tänk så lätt det är bara man har rätt grejer. Allt går så mycket lättare då och inga bultar / skruvar förstörs. Man har ju lärt sig med åren. Får man inte bort skruven / bulten med vanlig handkraft krävs det ändra lösningar. Ibland får man ta till gasolen och då lossnar dom mest trilskande bultarna.

Håller som bäst på med att serva en Suzuki Intruder. Har inte gått något bra och efter att ha skruvat loss förgasarna såg jag varför. Insuget till den främre förgasaren var det en liten spricka i. Brukar normalt testa med att spray lite startgas vid DSC_0972förgasaren och insuget. Då brukar det snabbt visa sig om det sugs in tjuvluft. Nu tänkte jag ändå göra rent förgasarna, så därför gick jag på dom direkt. Inte helt lätt att få ur dom ur hojen för att kunna rengöra. Nu är det gjort i alla fall och alla munstycken rengjorda.

Nu väntar jag bara på insugen som skickades i förra veckan. Tänk att det är billigare och går snabbare att få hem delarDSC_0973 från utlandet. Insugen beställde jag från England och kommer troligen att komma i början av nästa vecka. Troligen även hem till dörren. Trodde jag skulle behöva byta gasvajer också men såg att det var lindning från höljet jag såg när förgasaren låg kvar i hojen. En utgift mindre för ägaren. Återplacering av förgasarna i hojen igen. När insugen kommer kan jag börja sy ihop patienten igen.

Ha de!

 


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.




%d bloggare gillar detta: