Visst är det konstigt….

6 03 2016

Hoj Hoj,

Visst är det konstigt att när man kommer till en viss gräns så blir man inte trött längre. Satt ikväll och chattade lite med hojkompisar och blev trött och skulle släcka ner. Började titta på lite bilder från olika hojturer. Delade dom med hojkompisarna och sen blev jag pigg igen.

Det räcker att bara titta på hojbilder och snacka lite om dom så blir man pigg. Ju mer bilder man ser desto mer längtar jag tills det blir dags igen. Dags att packa hojen och glida ut från gården. Ut på Adventure. Så härligt. Längtar även till dom förhoppningsvis varma sommarkvällar vi kommer att få då man kan ta en rejäl tur. Sätta sig på hojen efter gruvskiftet och köra iväg. Milen rullar på. Kan bli 35-40 mil en kväll om det vill sig väl. Mina mjölkletarturer har spritt sig och blivit ett begrepp. 3 dl förpackningar e fina grejor. Inte så lätta att få tag på faktiskt. På en söndag kan man åka upp till Gävle och konditori Lido och käka brunch. Riktigt goda saker som ”bjuds” för runt hundringen. Sen kan man passa på att kolla in Gävle lite. Var på ett par museum förra året. Bland annat fängelsemuseet. Spännande. Det var hårda bud förr. Tyvärr inte så särskilt rättvist många gånger. Det gällde att vara på tu man hand med kyrkan annars låg framför allt kvinnorna risigt till med påstådd häxeri.

Såg prototypen av den första av Ahlgrens bilar. En liten klump mest såg det ut som. Inte mycket till utseendet av en bil. Ett kul museum i alla fall. En nostalgi hörna där man kände igen sig som barn. Med ens så slog det en att man har några, ganska många, år på nacken när ens barndom finns på museum. Det blir liksom lite mer överskådligt då. Samtidigt som jag ser fram emot pensionen, så är det lite skrämmande. Det rinner liksom iväg. Visserligen några år till innan den. Hade en kollega på ett tidigare jobb som såg fram emot sin pension och planerade nästan in i minsta detalj vad han skulle göra. Han fick leva en vecka efter att han gått i pension. Man vet inte och det är väl lika bra det.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: