Kunde inte låta bli.

16 03 2016

Hoj Hoj

Suget växte i gruvan idag. Redan i morse faktiskt då jag väntade på den Röde. -0,9 då jag åkte hemifrån. Frost på bilen så jag var ut och satte i motorvärmaren. Frosten försvann fort från rutorna. Solen släpade sig upp över trädtopparna. När jag väntade vid busskuren så värmde solen ordentligt. Då kom känslan av att bara packa hojen med kaffe och Skogaholmsmackor, stekta ägg och bara dra iväg. Första helgen som det ser lovande ut så blir det så.

Bestämde mig i alla fall för att ta en tur på kvällen när jag kom hem från gruvskiftet. Hoppades på skaplig värme. 17:30 från Stora Människobyn så var det +10 grader, men jag vet att det sjunker rätt fort när lampan släcks. Hemma klockanDSCN0347 18:30 och tempen hde mycket riktigt sjunkit ganska bra. Nu var det +4,5 grader. I med lite Pytt i Panna i stekpannan. En snabb middag och sedan på med hojkläderna. Ner till garaget och drog igång Bumsen. Upp för garaget i leran som blivit. Ett tryck på garageknappen och porten stängs. En mycket bra investering. Så mycket lättare nu. Ut på 77:an mot Stockholm. Efter några hundra meter var tempen nere p +2,0 grader. En liten tur skulle det i alla fall bli. Tog av på en grusväg mot Adamsberg. Tänkte ta ett foto med lysena. Tyvärr blir det inte riktigt rättvist med ett foto. Blir så mycket bättre ljus i verkligheten. Bilden till höger är med bara halvljus. Klart godkänt halvljus på hojen.

Bild nummer 2 är med helljus. Det som syns mest är trädet till höger och ytterligare ett lite längre fram som inte alls syns på översta bildenDSCN0348. Jag har det högra extraljuset riktat lite åt höger just för att jag ska se lite vad som rör sig i högerkanten. Jag har sett en hel del 4 benta saker som gärna ville passa på att passera vägen då jag kom. Många har bara stått och kollat. Dessa har jag inte ens sett annars.

Ljus kan man inte få för lite av. Jag kör en hel det efter mörkrets inbrott då jag kommer hem sent om dagarna. Dessa extraljus är på 10 w styck, men det finns nu såg jag lika typ men med 27 w så kanske det blir en uppgradering. Samma typ av kopplingar så det är en enkel sak att uppgradera nu. Vi får se….

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: