Ett bakslag

19 03 2016

Hoj Hoj,

Hela veckan har det varit sol och runt 10 grader på dagarna. Utom i Fredags då det var svinkallt och blåste. En lagom uppvärmning till helgen. Idag har det snöat ganska rejält. Någon grad kallt på morgonen. Snön har i alla fall smält på vägen igen, men så onödigt. Man får väl motvilligt inse att det bara är den 19 Mars ännu. I morgon är det vårdagjämning. Vårdagjämning är egentligen en tidpunkt då nord och sydpolen träffas av lika mycket ljus från solen. Detta sker den 20 Mars 04:30 UTC så för oss blir det 05:30. Dag och natt är alltså inte riktigt lika långa utan det sker något dygn tidigare.

Nog med astronomiska fakta och återvänder till mer närliggande fakta. Påsken som är rekord tidig i år nalkas. Hoppas verkligen att den kan ge oss värme och ett underbart hojväder.  Längtar ut på en tur utan att det ska vara under 2 grader varmt som dom sista turerna. Jag var till Clas och köpte Sonax Fälgrengöring och en fälgborste som jag hade tänkt använda idag vid en hojtvätt. Det sket sig skulle man milt kunna uttrycka det. 2 grader varmt och sedan kom snön. Ganska mycket också. Underligt att det inte regnade då det trots allt var +2 grader. Fälgrengöringen är mycket effektiv. Tar bort skit effektivt. En annan bra produkt är OKQ8 Premiumavfettning. Mycket effektivt då det är i nästan i gelé form och sitter kvar. Rinner inte av som vanlig avfettning. Mycket effektiv mot tjärfläckar.

Rätt nöjd ändå med Lördagen. Hjälpte en dotter och byta ett punkterat hjul och levererade en färdigkonfigurerad laptop. Mycket pyssel var det att leta borttappade filer. Lyckades skapligt att återställa och konfigurerade backup för att inte hamna i samma sits igen.

Konstaterade just att det blir skitväder i morgon också, men det är i alla fal vårdagjämning. Låter skönt i alla fall.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: