Mer semester utrustning

23 03 2016

Hoj Hoj,

Påskhelgen står för dörren. Temperaturen ser gynnsam ut. 9 – 10 grader så det kommer att bli en hel del hojåka. Dags att börja ladda lite prylar. GoPro får eventuellt följa med. Ingen koll vart det bär iväg ännu. Får kolla lite temp åt det håll jag tänkt också. Kusten lär väl inte bli på tal. Där brukar det vara ganska svalt. Kommer ihåg lördagen för två veckor sedan. + 0,5 grader och frost på träden trots +6 grader hemma vid starten.

Senaste tillskottet till semesterutrustningen blev en växelriktare. Med tältning så blir det ju lite svårt att ladda sin DSCN0351elektronik annars. Inte bara telefoner alltså som jag har flera cigarettuttag för USB laddning till. Nä jag har hjälmarna och en dator som behöver laddas. Hittade en liten smidig växelriktare på Kjell & Co. Prövade att koppla in allt och kollade sedan hur mycket generatorn levererade för laddning. 14,46 volt blev det med värmehandtagen och helljuset på. Inga problem alltså. Hoppas slippa att ha värmehandtagen på i sommar. Fast man vet ju aldrig med den Svenska sommaren. Hojturen norr över sover vi på vandrarhem, så då är laddningen inget problem.

Funderar även på att köpa några portioner frystorkad mat. Nu snackar vi riktig camping. Ska det va så ska det va. Vi får se hur det blir. Testade för många år sedan frystorkad mat då min bror vandrade i fjällen. Jag prövade dom hemma och dom var helt ok. Förr fanns det inte så många fabrikat, men nu fanns det en uppsjö med tillverkare. Blå Band hade förstås hakat på. Får kolla lite priser och recensioner vad man ska köpa. Alltid svårt med större urval. Allt blir i och för sig så mycket godare när man är ute. Minns från lumpen då jag tog hem Ravioli. Skitgott när man var ute, men när jag kom hem och lagade iordning höll jag på att spy. Funderade på hur jag överhuvud taget kunde få i mig det.

Lelles MC kommer att ha Lelle dagar med början den 29 Mars. Kom på att jag måste köpa ett nytt regnställ. I alla fall byxor då dessa typ gick väldigt sönder i höstas. Fick lite spel då ena blixtlåset sprack och sen drog jag en ramsa och slet sönder resten av byxan. Olja, filter och bromsklossar till Sukan. Nu när den går som ett skållat troll, så behöver Annika få stopp på den också. Såg att dom började bli lite slitna och klarar nog inte en säsong till. Bättre att byta i tid än att sabba bromsskivan.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: