Årets första längre tur.

26 03 2016

Hoj Hoj,

Påskafton 2016. En solig sådan med temperaturer upp mot +13 grader. Idag skulle det bli en längre tur. Mats och Eeva skulle till Eldtomta och ta en räkmacka och frågade om några mer var intresserade och kunde. Det fanns inget att fundera över. Är det hojväder och man inte bestämt något som inte går att flytta på, så kör man helt enkelt. Vi skulle träffas vid Skogås Centrum klockan 12, så jag behövde åka redan 10:30 för att ha lite marginal. 6 grader varmt vid starten så det var helt ok. Upp till den förträffliga OKQ8 macken och fyllde upp tanken. Gick bara i 11 liter, men alltid bra att ha full tank vid starten. Man vet aldrig vart det kan bära iväg.

Mot Stockholm. Gamla vägen ända ut till Rosenkälla där jag är tvungen att glida upp på E18 för sista biten in mot stan. Mötte några hojar på vägen in. Morsade glatt. Tänk om trafiken var så här på vardagar också. Vilken fröjd det hade varit att ta hojen till gruvan. Rullade på enligt hastighetsbegränsningarna hela vägen in utan att behöva sakta in för någon. Otroligt. Höger vid Roslagstul och sedan vänster in på Sveavägen. Lyckades nästan få grön våg hela vägen. I slutet innan tunneln blev det rött och en Ducce gled upp vi sidan. Blev först lite orolig för om ni vet hur en Ducce låter så vet ni varför. Ett otroligt rassel. Låter som dom kommer att skära vilken sekund som helst. Låter en BMW så då är den absolut på väg att tacka för sig. Blev lugn när jag såg den karakteristiska röda ramen bredvid mig. Vi morsade på varandra. Det blev grönt och vi gasade iväg. Inget race.

Rullade in på Ingo macken vid Skogås Centrum c:a 20 minuter innan mötestid. Bra att va ute i tid. Jag han bara ta ett FB_IMG_1458989163631kort på min hoj så gled Mats och Eeva in på macken. Strax efter kom Piotr och därefter Daniel. Nu var vi fulltaliga härifrån. Ett kort snack och sedan rullade vi mot Eldtomta. Tempen hade nu stigit till 11 grader. Varmare än vad vi hade i somras under en dagsetapp i norr. Hungern började göra sig påmind och räkmackan hägrade. Vi rullade in på slingerbulten. Mötte ett fåtal hojar. Vi kom ut vid Rosenhill och det var välbesökt. Lite för bökigt enligt min mening. Trångt med hojparkering. Är man sedan ett par stycken är det svårt att få sittplatser bredvid varandra. Inte en chans att vi, 7 stycken idag, hade kunnat suttit som vid Eldtomta.

Vi tog höger på 225:an och svängde sedan av mot Skanssundet. En fin kurvig väg det också. Snart gled vi in vid EldtomtaEldtomta Café. Inga andra hojåkare var där. Jag hade min rosa hatt och minst lika rosa solglasögon med mig. Piotr stod med ryggen mot mig när jag tog på mig utstyrseln och ni ser hur glad han blev att se det. En vacker dag så kommer nog han också med en rosa hatt.

Vi gick in och beställde. Nu var jag riktigt hungrig eller i alla fall sugen på en räkmacka. Ett gäng med cyklister satt inomhus och fikade. Utomhus var det gott om plats och det passade ju oss med hojkläderna. På väg ut med kaffe och räkmacka mötte jag Björn som sett att jag skulle hit, så han passade på att lufta hojen också. Efter en kort stund dök Morgan upp också. Han hade också sett att jag skulle dit och även han passade på att lufta en av hans hojar. Han hade varit på ettDSCN0366 hojäventyr i Spanien och han berättade lite om det. Vilka fantastiska vägar han kört på. Måste varit ett riktigt Adventure.

Vi blev sittandes en bra stund. Så kul att träffa dom igen, även om detta bara är bråkdelen av Hojgänget.

I morgon är en ny dag igen och ett nytt äventyr planerat. Denna gång till Rosenhill. Kollade lite på vädret för i morgon nyss och det såg ut att vara rätt svalt vid starten för mig. +2 grader och max +6 grader under dagen. Vi får se hur det blir. Är det +2 grader 10:30 då jag behöver åka, så tar jag nog en tur här ute när tempen stigit.

Det blev i alla fall 22 mil till på mätaren idag.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: