Det rullar på.

27 03 2016

Hoj Hoj,

Ja det gäller att passa på. Jag menar säsongen är ju inte så lång så det gäller att ta tillvara på dom dagar man får. Nu tycker vissa att jag e galen som börjar köra när det bara är några grader varmt. Så fort vägarna är snö och isfria till 95% så är det dags. Några skymda ställen kan det ibland vara is och snö, så det gäller att passa sig.

Nu är det ingen som helst fara för det. Idag bar det av till Rosenhill för att träffa hojkompisar igen. Det var varmare än DSCN0370igår, men i gengäld så blåste det som satan. Man fick hålla i hojen ordentligt och parera när vinden svängde. +7 grader var det vid starten och det steg succesivt på väg ner till Rosenhill. En glad samling blev vi igen. Från vänster i bild. Morgan, Piotr, Björn, Göran, Leif och Mats. Dom flesta prövade dom handkrökta räkorna, men jag drämde till med en köttbullemacka denna gång. Lite variation måste det vara trots allt.

Som vanligt avhandlades allehanda ting under glada skrattsalvor. När vi fikat färdigt och mumsat i oss alla mackor var det dags att ta en lite tur tillsammans. Leif skulle ju åka via Skanssundet så vi hakade på över med färjan.DSCN0374 Här sjönk temperaturen ner till 6 grader och en rätt kraftig vind. Alla behöll hjälmar och vantar på. Inte som en sommardag då alla lättar på klädseln och söker skugga.

En stunds väntan blev det DSCN0376innan färjan skulle gå så även här fans det plats för djupa diskutioner  som synes. Det gick lite vågor så färjepersonalen bad oss hålla i hojarna vid överfarten. Visade sig vara klokt för det gungade en del när vi kom ut en bit. Hojar får alltid åka på först och av först på färjor. Vi körde om bilkön och ställde oss först. Den bil som stod först i kön var en vit BMW. Den vita BMW´n stod sedan vid sidan om oss på färjan. Föraren till bilen verkade surnat till för att vi dels körde om honom när vi skulle köra på färjan och sedan att vi fick köra av först. Vi hade kommit nån km på vägen efter färjan så kommer den vita BMW i en sjuhelsikes fart och brassar om os så dammet yr. Nu fick han sin revansch och stoltheten åter.

Vi kom till slut ut till korsning på lv525. Vi tog av mot Södertälje och Leffa mot Vagnhärad och sedan vidare hem till DSCN0377Oxelösund. Fick veta senare att Leffa hade en kylig resa hem i blåsten. Temperaturen steg för oss med några grader åt gången. Stannade vid 10 grader. Helt ok.

Vi rullade på i rätt bra fart och vid rondellen vida Alby (tror jag att det var) så kom vi ifrån varandra. Piotr och jag kom ut på E20 och ingen möjlighet att stanna till så vi rullade på. Piotr och jag skiljdes åt på E20 och jag rullade norrut mot Rimbo igen. Det blev trots blåsten en härlig tur på 44 mil.

Tack för sällskapet Morgan, Piotr, Björn, Göran, Leif och Mats.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: