Skokloster

28 03 2016

Hoj Hoj,

Ja för er som inte var med på dagens tur till Skokloster tänkte jag sammanfatta det med några beskrivande ord.
FANTASTISKT. MAKALÖST. UNDERBART. VILKET VÄDER. VILKA VÄNNER. LIVSKVALITÉ.

Ja det var väl lite av det i enstaka ord, men nu lite mer illustrerande text. Ja det var ju sista dagen på Påsk ledigheten så den måste ju även den utnyttjas på bästa sätt, det vill säga på hojen. Jag satt sent igår kväll och funderade. Slängde ut en fråga på hojgängets sida om vart vi skulle åka. Skokloster var ett förslag som jag nappade på. Lade snabbt upp ett evenemang på Hojgängets sida och fick direkt svar från några. Eftersom det var lite hastigt och lustigt påkommet så var det många som redan var uppbokade på andra saker. Piotr, Björg och Niclas hakade på direkt. Niclas skjutsade Robin som av förklarliga själ inte kunde ta sin hoj. Messade Morgan som slagit följe dom senaste två dagarna innan och han var given igen. Nu var vi 5 stycken. Såg att Rickard hade baxat ut sin hoj från förrådet och slängde iväg ett SMS. Svar kom nästan direkt att han kom. Så blev vi då 6 stycken hojar.

Monica var ledig idag så hon hakade på. En fantastisk morgon med svag vind och 6 grader varmt. Det här skulle bli fint.DSCN0378 Jag satte starten till klockan 13:00 från McDonalds i Upplands Väsby. Detta för att Niclas och Björg skulle komma med och dom har en bit att åka från början. Skönt också att tempen hinner stiga lite mer. Dom mullrade in på Tomtebovägen strax före klockan 12. Strax efter 12 så rullade vi mot Upplands Väsby. Solen värmde gott. Tempen låg nu på 10 grader ungefär. Ut på 77:an och mot målet.

Piotr var redan på plats när vi kom. Satt i solen och myste. Rickard kom strax efter oss. Efter en stund rullade Morgan in vid Donken. Truppen var nu samlad. Några i gänget som varit upp tidigt passade på att ta något ätbart på Donken. Lite snack om allehanda ting innan avfärd blev det som vanligt. Som vanligt får man avbryta samtalen och påtala att vi ska åka hoj nu. Så även denna gång.

Vi rullade ut från Donken med siktet inställt på Skokloster. Mötte en del hojar denna otroligt fina dag. Den bästa hojdagen för i år faktiskt. Såg på FB att denna dag var det många som tog sin premiärtur för säsongen. Lv 263 mot Sigtuna. Snuddade Sigtuna och fortsatte rakt fram på lv 915. En fin väg. Lite kurvig så som vi hojåkare vill ha dom. Nu snackar jag om vägarna så ingen missuppfattning sker. Den kommer så småningom ut på lv 263 där vi tog vänster åt Skokloster. Inget grus på vägen alls. Här saltas det ju så grus har jag inte sett på dom större vägarna. I samhällen finns det förstås rikligt av det istället.

In mot Skokloster dom sista 12 kilometerna. Mycket bilar var det fullt på parkeringarna. Såg två hojar som stod upp vidDSCN0379 Skokloster Macken. Anslöt oss till dessa. Vi valde att fika på ”macken”. Monica och jag var där förra sommaren och tyckte det var helt ok. En bikermacka (räksmörgås) skulle det bli. Såg priset. 110 kronor för en räkmacka. OK dom får en chans få se vad dom har att erbjuda. Piotr frågade om räkorna var handkrökta och personalen bakom disken kände inte till uttrycket. Varnings klockan ringde.

Vi gick ut och satte oss i solen. Verkligen skönt. Så här skulle jag lätt kunna leva. Undrar om jag inte ska söka stipendium för att kartlägga Sveriges fik och deras räkmackor och övrigt utbud. Ett plus var i alla fall att smörgåsarna gjordes iordning efter beställningen. Därför var det lite väntetid på att få ut dom. Till slut så kom dom ut och det var väl ingen åååååhhh upplevelse. Mer en aha upplevelse.DSCN0387 Bikermackan bestod av vanlig skiva formfranska, gurka, tomat, nåt salladsblad, majonnäs och räkor. Tyvärr måste jag säga att 110 kronor för denna var ett rejält överpris. Nästan snudd på rån. Var alltför hungrig och mackan var för liten för att jag skulle hinna med ett kort på den. Nu vet man det i alla fall.

Vi hade i alla fall en mycket trevlig stund ute i solen och värmen som äntligen ville infinna sig. Vi pratade förstås hojar, däck ja det mesta som rörde sig kring hojar. DEt blev dags att fortsätta. och här blev det lite olika vägar. Jag och Monica skulle hälsa på Ewa och Björn i Bålsta då vi ändå var i närheten. Piotr skulle köra hemåt. Rickard och Morgan tog vägen runt Bålsta och vi skiljdes strax innan Bålsta. Fick lära mig att Bålsta låg i Uppsala län. Hade ju kunnat fatt det om jag tänkt på hur vägarna är. Fina utan gupp och gropar. Annat än Stockholm läns usla vägar. Niclas med Robin och Björg hakade på för en fika hos Ewa. Björn var inte hemma. Timmarna gick och någon ville att vi skulle grilla hemma så vi sa tack för oss och körde hemåt över Erikslund. Niclas och Björg fortsatte rakt fram vid Vassunda då vi tog av åt Knivsta och Rimbo.

Tack till Niclas, Björg, Robin, Piotr, Rickard och Morgan för en mycket trevlig dag tillsammans.

Ha de!

 


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: