Konditori Tammerfors, Enköping

3 04 2016

Hoj Hoj,

Ja då blev det några mil igen då. Såg att vädret skulle bli hyfsat så varför inte snickra ihop en tur till Enköping från Upplands Väsby. Det blev en tur på riktigt krokiga vägar med fin asfalt.

Klockan 13:00 skulle starten gå från McDonalds i Upplands Väsby. Jag kom dit typ exakt 13:00 och då var Danne och Björn redan där. Dom stod och pratade med en kille som hade lite otur med sin nyinköpta begagnade hoj. En mycket fin Honda Transalp. Han hade råkat ur för batteritorsk. Jag som har allt med mig insåg nu att startkablar har jag inte. Förbättringspotential i packväskorna finns alltså. Däremot har jag 12v pump, punkareparationssats, dom flesta av verktygen som används. En smidig startkabel får bli nästa kap.

En dam erbjöd sig att starta hojen me kablar från hennes bil och här kom mina verktyg till hands. För att komma åt batteriet behövdes en kåpa skruvas bort som hade insex skruvar. Nemas problemas med mitt verktygskit. Vi försökte först att springa igång den men det lyckades inte tände till men bakhjulet fick inte riktigt fäste trots 3:ans växel. Med kablaran så var det inga problem. Killen blev överlycklig och imponerad över hjälpsamheten. Så är det med hojåkare. Hjälper en annan som fått problem.

Hojen gick som sagt igång och han åkte raka väen hem för att ta bilen och köpa ett nytt batteri. Vi startade upp våraDSCN0408 hojar och åkte mot Konditori Tammerfors i Enköping som var dagens mål. Gamla vanliga vägen förbi Skokloster och vid Kivinge tog vi av från 263:an mot Hjälsta. Här började dom riktigt kringliga vägarna. Vid nästan varje skylt som det stod Enköping åt vänster tog vi höger. Ett bra val brukar det vara. Jag hade gjort rutten i BaseCamp innan och dragit lite hit och dit.

Det tog en tid att komma fram till Enköping. 10,4 mil från Upplands Väsby. varför ta kortaste vägen. När vi till slut kom fram så var Niclas, Björg, Robin och Emil där. Dom hade grundat med korv innan vi dök upp. Vi gick in till Kondiset och gjorde snabbt slut på dom mackor som fanns. Vi var där 40 minuter innan stängning så det var väl därför.

DSCN0412Det blev som vanligt en trevlig träff med kompisarna även om jag saknade många. Inte så många som fått ut sina hojar ännu. Vädret var mulet, men med modiga 11 grader. Helt ok ändå, även om en sol hade varit ett plus. Vi har ju alla sol i sinnet då vi är ute på hojturer så det gick bra ändå.

Tjejerna på konditoriet började göra klart för stängning och vi var artiga att utan att bli påpekade att det var stängningsdags dra oss därifrån. Vet hur det är när man räknat med att gå hem och blir hindrad. Vi fortsatte snacket utanför en stund innan vi började tänka på hemfärden. Niclas, Björg och Robin åkte mot Uppsala. Troligen valde dom 55:an dit för att sedan fortsätta hem.

Vi körde mot Håbo och Bålsta för att ta Gamla Enköpingsvägen mot Sollentuna. Göran som anslöt sig till och vid DSCN0413Upplands Väsby vek av vid Jula, Jakobsberg. Vi andra fortsatte mot Sollentuna. Björn gled av vid Stäket. Danne och jag tog ett sista snack vid Barkarby. Vi fortsatte sedan mot Sollentuna och Danne vek sedan av mot Stockholm.

Vid rondellen vid Danderyds Kyrka stod det en kille med en sporthoj på sidan vid rondellen och pratade i telefon. Ett tydligt tecken på att något inte var som det skulle. När vi rullade fram till honom hörde vi han säga:
— Nu kommer polisen.
Vi kollade och insåg att det var oss han menade. Jag frågade om han behövde hjälp. Han hade strax innan klotat med hojen i rondellen. Inga personskador men en lite repig hoj och tack vare kraschpuckar så hade den klarat sig bra. Han hade kört hemifrån, 200 meter bort, för att nöta in sina nya däck. I 15 – 20 km/h så vek sig framhjulet i rondelllen. Han fick igång hojen men så fort han la i en växel stannade den. Ett typiskt fel med den kontakt som sitter vid stödet. Fram med verktygskittet igen och skruva lite. Efter lite pillande så prövade han igen och se nu dog den inte med växel i. Nu kunde han rulla hemåt. raka vägen denna gång.

Vi fortsatte våran resa hemåt mot en hägrande kalops som väntade på oss. en tur på 27 mil blev det denna söndag.

Tack för sällskapet Danne, Björn, Göran, Niclas, Björg, Robin och Emil.
Vi hoppas väl på bra väder nästa helg också????

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: