Hänt sedan senast.

9 04 2016

Hoj Hoj,

Ja vad har hänt sedan Enköping? Jag var på uppstartsmöte med BMW klubben D7 på ProBike i Sollentuna. Fick bland annat information varför det är så förböveln dyrt å serva en BMW. Görs det som han sa, så är det en jäkla massa punkter som gås igenom. Fick också veta kostnaden för en ny eventuell service partner att dra igång en auktoriserad serviceverkstad för BMW. Ingen billig historia, men vem hade trott det. Tycker det är mycket synd att JHam i Uppsala inte fortsatte att serva BMW. Dom servade tydligen Uppsala Polisen´s hojar en gång i tiden. Nu kommer Polisen från Enköping dit med sina Hondor. Jag är helt övertygad om att kundunderlaget skulle dom ha för att serva nya BMW. Jag lämnade in min Honda där för större service innan semestern. Skönt att få den servad då man själv inte hade tid för någon större service. Humana priser var det också.

Vi fick också se och den som ville fick pröva på att laga en punktering med en lagningssats. Går ju bra om man får en  DSCN0423skruv eller spik in i däcket så man hittar orsaken, men som jag hade förra året med en liten, liten metallbit som gått in i däcket i mönstret på däcket, så var den omöjlig att se. Ett vattenbad krävdes för att se vart det var. Sen blir det ju alltid bökigare ute om man ska göra detta. Man får ju räkna med att det regnar, är mörkt och ingen åskvärme. Fast ett lagnings kit är nog ett måste att ha med sig i alla fall. Skulle man få punka och har som jag Svedea´s XL försäkring, så kan du ge dig fan på att du inte har mobiltäckning. Jag har även köpt extra patroner utöver dom som ligger i lagningskittet. Dessa orkar i alla fall att pumpa upp ett däck till c:a 1 kilo vilket gör att man i alla fall kan rulla därifrån i sakta takt. Sen har jag skaffat en liten smidig 12 v pump (Airman compressor) för att pumpa däcken och med den kan jag pumpa upp till 3 kilo. Den använder jag i första hand förstås och patronerna om pumpen skulle strejka.

D7 presenterade sig och tiderna för dom kommande turerna. Ska försöka häng med på nån, men det kan vara svårt medDSCN0422 starttiden som är klockan 18:00 vid Glädjen, även om jag tar hojen till gruvan. Dom flesta har sina starttider klockan 18 och slutar man 17:00 så blir det svårt att hinna. Fast jag gråter inte ändå. Jag har mina egna med start runt 19:00 upp till Gävle och hem igen, om det nu kunde bli några varma sommarkvällar i år. Förra året blev det nog bara någon tur då det inte var någon värme efter att solen gått ner.

Idag ska jag botanisera efter startkablar och troligen göra mig ett par egna, då dom inte behöver vara så grova för att starta en hoj som syftet är med dom.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: