Ännu en hojtur med Hojgänget

10 04 2016

 

Hoj Hoj,

Såg att helgen skulle bli fin för lite turer. Söndagen var den som skulle bli bäst. Tänkte att Monica och jag skulle åka upp till Gävle för en brunch på Café Lido. Avskrevs då Monica kom hem en timma tidigare på Lördags morgonen och kände sig som ett ruttet lingon. Inte alls pigg. Frös som sjutton och kröp direkt ner i sängen med dubbla täcken.

Bara att ställa om siktet och det var inga problem. Danne hade skapat ett evenemang om en tur till Mariefred för att DSCN0433gästa Café Blå Katten. Start 11:00 från Gullmarsplan och när man som jag kommer från södra norrland, känns det som, så behöver man lite transporttid att ta sig dit. Tempen klockan 8:30 var inte direkt att skryta med. +1,5 grader. Jag var ut och hämtade in ved och när jag lyfte på presenningen så var det ett tjockt lager med is i dom pölar som bildats på presenningen. Detta bara över natten, så det måste varit rejält kallt under natten. Solen var uppe så mitt hopp stod till den.

För att hinna till starttiden behövde jag åka om 1 timma, alltså klockan 09:30. Tittade på tempen igen och i alla fall stigit nu till 2,5 grader. Insåg att det inte skulle vara något problem. Det skulle hinna stiga till +4 och då är det absolut inga problem att köra. Det man får ha lite koll på är skuggpartier på vägen som fortfarande inte lapat i sig av solen. Räcker bara om det är lite frost i en kurva så är det slut åkt i värsta fall. Då var jag klar med alla prylar som jag tänkte skulle få följa med. Satte GoPro kameran och extra batteriet på laddning kvällen innan så det var fulladdat. iFånen får sköta start och stopp för kameran. Perfekt då man ser vad man filmar. Vis av tidigare totala misslyckanden. Spar sedan batteritid också då jag kan stänga av kameran men WiFi är på.DSCN0441

När jag kom fram till Gullmarsplan, typ exakt 09:45, så var nästan alla där. Danne kom bara efter någon minut. Alla var samlade. Danne, Björn, Lens L, Nicke, Ulrike, Göran, Rodrigo. Leif skulle möta oss vid Elsaborgs Taverna längs Gamla Södertäljevägen. Det är samma väg där hojevenemanget Mälaren Runt går som SMC anordnar. Morgan skulle också möta upp där. Vi kom fram och Leif satt på trappen och väntade i solen. Morgan hade inte kommit. Kollade Messenger och fått meddelande från honom att han blir sen och möter upp i Mariefred. Vi satte oss upp igen och startade hojarna för sista lilla biten mot Mariefred. Inte utan att man blir lite sugen när man är ute och kör.

Vi rullade in i Mariefred och kom efter en kort stund fram till Blå Katten. Vi rullade in på parkeringen och tog upp störreDSCN0435 delen av den och ändå ställde vi oss ganska tajt. Vilken dag vi haft. Kalas väder i vänners lag. Nu skulle det sitta fint med en fika och möjligen en räkmacka. Vi stövlade in och beställde och räkmackan såg faktiskt bra ut. Handkrökta räkor så jag slog till på en sådan. Vi satte och ute och snackade och fikade. Ägarinnan av fiket kom ut och frågade om hon fick ta ett kort av oss för deras FB sida och det var inga problem. Passade även på att be henne ta ett gruppkort med min kamera också. Inte så ofta man fastnar på bild.

Det var dags att bryta upp och bestämma vilken väg vi skulle ta därifrån. Inte så kul att ta samma väg som man kom på. Nicke som kände till vägarna fick leda oss hem. Det gjorde han med bravur. Vilka vägar. Krokiga, slingriga så man trodde man skulle mötaDSCN0440 sig själv ibland. Givetvis så la ändå batteriet av när vi kom på dom krokiga vägarna, men jag har dom i GPS´n (tror jag). Vid Hallunda så tog vi sista snacket innan vi skiljdes åt. Leif och Morgan hade vikit av tidigare då dom skulle mer österut än norr.

Nu hade jag transportsträckan hem till Rimbo kvar. Min mäter slutade på 29,5 mil och jag gillade varje mm av dom.

Tack för sällskapet:
Danne, Nicke, Jens L, Ulrike, Björn, Leif, Göran och välkomnar dom nya medlemmarna Rodrigo och Morgan.

 

 

 


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: