Skogsbackarna är vita.

8 05 2016

Hoj Hoj,

Tog en tur ikväll. Smedsmora – Sparren – Norrbyggeby – Sättraby – Rimbo. En härlig tur genom ett vitt landskap. 22 grader varmt. Vitsipporna breder ut sig som stora mattor i skogarna. Vitt så långt man ser. Önskar att min snuva skulle försvinna, så att jag får känna vårens dofter. Snart kommer liljekonvaljerna. Underbar doft som sprider sig. Letar sig in under hjälmen. Påminner om vår bröllopsbukett. Egenhändigt ihop plockad av Monica och mig i slutet av Maj för 29 år sedan. Inte utslagna då det var ganska kyligt innan. Ställde dom under kökslampan som vi sänkte ner över blommorna som fick stå över natten. Inga LED lampor på den tiden så dom gottade sig i värmen från 60 wattaren. Slog ut under natten och iväg till fotografen. Jag med blåklocka efter en vurpa mot ett handfat kvällen innan. Jag fick vända den andra kinden till som det så vackert heter. Blev riktigt bra. Blåklockan syntes inte alls.

Fyllde på en skvätt olja idag i hojen. Lite prima Castrol Power 1 Racing olja. 197,50  kronor litern fast med vårfesten somOlje flaska Mekonomen hade idag blev det 158 kronor. Som hittat. Oljeflaskan påfylld och monterad på hojen. Olja är ett kärt ämne på många hojsidor. Den ena experten efter den andra avlöser varandra. Det roligaste jag sett är en som skrev att Biltema oljor är begagnade oljor som renats. Hur kan man ens tro det? Alla forum har sina experter som bara ser svart eller vitt. Varför kan man bara inte notera att någon tycker si eller så utan att komma med ibland ganska idiotiska kommentarer och värderingar som inte tillför något? Råkat ut för några på sistone. Brukar inte bry mig, men ibland så måste jag skriva en liten kommentar tillbaka.

Söndag kväll. Dags att greppa hackan och spaden igen i morgon. Ny vecka. 77 dagar kvar. Snart så riktas varselljusen mot norr. Leksand första stoppet som vanligt. Längtar tills vi är på väg. Nu blir det nog en redig kvällsrunda någon kväll. Gävle – Sandviken – Kerstinbo – Uppsala verkar som en lagom tur igen. Värmen verkar ju finnas. 16 grader nu klockan 21:30. I och för sig brukar jag inte vara hemma förrän 23:30 om jag tar denna tur. LED lamporna visar vägen hem. Osram Night Breaker sköter halvljuset tillsammans med varselljusen. Riktigt bra lyse. Lite sugen, bara lite, att sätta dit en 1 dm lång LED ljusramp vid oljekylaren. Tror inte den hindrar så mycket luft att nå oljekylaren.

Ha de!

 

 


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: