Inte alltid så lätt

11 05 2016

Hoj Hoj,

Ett fantastiskt väder. Åkt hoj till gruvan i flera dagar nu. Åker hemifrån 15 minuter tidigare och då är det inte så fasligt mycket trafik. Från Hägernäs får man välja ”rätt” spårval så går det bra. Hem är det hopplöst från utgången av Norra länken till efter avfarten mot Sollentuna. Helt sjukt. Så har det inte varit förut. Norra länken måste gjort att flera väljer den vägen. Kanske Norrortsleden fungerar bättre nu.

Nu börjar det bli temperaturer så att man kan ta en kvällstur. Tog en kort till Arlanda och kollade på flygplan. RättDSCN0540 magnifika när man ser dom komma in för landning. Brukar åka hit ibland och kika på dom. Finns ett suveränt ställe, men där får man ju förstås inte vara. Minica och jag stannade där en gång och efter c:a 3 minuter kom en Securitas bil och bad oss att åka därifrån. Han var mycket lugn och trevlig och sa att ikväll klockan 21:00 kunde vi komma tillbaka för då kom en Herkules för inflygning.

Hem ifrån Arlanda tog jag en sväng runt Upplands Väsby. Varför ta den kortaste vägen? Det gäller att passa på när vädret är på topp. Kvällarna ärDSCN0552 ljusa nu. Stannade till på väg från Vallentuna mot Kårsta. fångade denna älgkalv som inte hade det så lätt. Trots inte så stor så var maten alldeles för långt ner. Det blev att göra knänaböj så fungerade det. Såg lite kul ut så jag tog ett kort på det.

Jag har alltid kameran med mig. Liten och smidig kompakt kamera. Bara att slita fram när något kommer framför linsen som är värt att föreviga. Ser så mycket ibland på turerna, men man kan ju inta stanna för allt. Då skulle det ta timtal att bara köra en mil. Jag hade en systemkamera förut men den fick ju bara plats i packväskan och när väl den kommit fram hade eventuella djur försvunnit för länge sedan.

Turbo heter hunden. Han gör skäl för namnet. Så pigg och alert och en jädrans fart. Lyckades fånga honom då MonicaDSCN0570 kastade pinnar till honom. Lite svårt att sitta still och vänta tills pinnen kastas. Det bara spritter i kroppen på honom. Tröttnar aldrig på att hämta pinnar.

Klockan är19:48 och jag är as-trött. Skulle utan problem gå och lägga mig redan nu.

Ha de!

 


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: