Grattis Bumsen

15 05 2016

God morgon,

För ett år sedan satt jag just nu (06:30) på X2000 som just lämnade Stockholms Central på väg mot Malmö. Resan hade börjat. Probike i Malmö var målet. En ny bekantskap skulle göras. Hojkläderna i en bauta väska. Stövlarna på. Solen hade gått upp och det var utlovat sol hela dagen.

X2000 rullade in på Malmö C 5 minuter innan ankomsttiden enligt tidtabellen. + 20 grader visade en termometer. Taxi ut till Probike. Spanade efter hojen, men kunde inte se den. En försäljare kom fram. Det var honom jag pratat med i telefon. Jag tog en fika medan han tog hand om en annan kund. Hojen stod på verkstaden och blev tvättad. Följde med försäljaren ut till verkstaden. Där stod den. Blank och fin.
Jag tog på mig hojkläderna medan den kördes fram till framsidan. Ut till hojen och klev upp för en provtur. Drog igång den för första gången. Bumsen ruskade till och ett dovt muller hördes. Petade i ettan släppte ut kopplingen sakta. I med 2:an. Gled ut från firman och efter första korsningen skulle jag bekanta mig med BMW’s lösning av återställande av blinkers. Stannade vid vägkanten. Efter lite botaniserande bland knapparna hittade jag rätt.
Rullade vidare. Höger, vänster, höger, vänster, vänster. Till slut hittade jag ett ställe där jag kunde undersöka hojen lite mer. Kändes bra att köra. Satt bra. Rak i ryggen. Bra översikt uppe från tronen. Kände mig nöjd och var såld. Nu skulle jag tillbaka. Dålig koll på vart jag hade åkt. Bara att vända tillbaka från det håll jag kom och efter en felsväng i en korsning hittade jag sedan rätt.
Rullade in på firman igen och skrev på papperen. Nu började den underbara resan hem med en ny hoj. Hojen var fulltankad, så det var bara att rulla på. Kändes underbart att rulla norrut från Malmö. Lyssnade på motorns mullrande. Ingen annan musik i hjälmen.Det skulle bli en fin tur för att lära känna sin nya kompis. Vädret var soligt, men lite blåsigt. Rapsen lyste starkt gul och gjorde en fin kontrast mot den klarblå himlen. Som en jätte flagga av den bästa sorten. Milen rullade på och landade sedan hos Paul och Kerstin. Där fick jag mat och fika. Satt fint efter turen upp från Malmö.
Timmarna gick och jag fick tacka för mig och rulla vidare uppåt. Hade ju fortfarande 36 mil att avverka. Solen hade gått ner och tempen sjönk i och med det. Vid Norrköping var det +2 grader. Nu valde jag motorvägen dels för att vara lite säkrare från viltet och sen ville jag hålla ett bra tempo. Temperaturen höll sig på + 2 grader hela vägen hem. Jag var nöjd att vara hemma. 20 mil och +2 grader började kännas.

 

106 mil första turen. Man lärde känna hojen rätt bra på dom milen. Nu har jag kört 2000 mil med den. Service 2 gånger om året då serviceintervallen är 1000 mil eller 1 år. Dags igen för service. Ringde Probike i Sollentuna och fick snabbaste tiden 5 Juli. Dom har det för litet och för få platser för att inom rimlig tid kunna erbjuda service. Jag ringde Lundgrens MC i Avesta och fick en tid 10 dagar senare. Den 23 Maj åker Monica och jag till Avesta och lämnar hojen för service och vi ska botanisera lite i staden under tiden.

 

Grattis Bumsen.

 

Ha de!

 


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: