Hojen servad

23 05 2016

Hoj Hoj,

Då blev hojen servad idag. Lundgrens MC i Avesta fick den äran. Fick tid hos dom 10 dagar efter att jag ringt. Vissa har DSCN0641 - kopia2 månaders väntetid. Inga namn nämnda.

Turen upp till Avesta blev en blåsig tur. Det blåste riktigt kraftigt så jag fick hålla i hojen. Temperaturen var sommartemp. 25,5 grader. Otroligt skönt. Vi åkte iväg med tröjor på men dom åkte snart av.  Vid Morgongåva köpte vi en dricka och det blev även en påse med godis.

Jag hade tid för service klockan 14:00, men vi var där lite tidigare. Vi satt i gräset i skuggan av ett träd. Då kom han. Legenden. Westernhjälten. Inte ridande på en häst utan på en Goldwing. Zeb Macahan. Brun sliten skinnjacka och lika slitna skinnbyxor. Den haltande gången fanns där även den.

Klockan blev 14 så vi gick ner och körde runt hojen på baksidan. Lämnade in nycklarna. Denna gång var serviceboken med.  1,5 timmar senare så var den servad och klar. Bytte bromsolja också på den då den såg ”sliten” ut även om det inte var dags för byte. Bra gjort. Liten kostnad i förhållande till en trasig ABS. Kändes som en gedigen service. Gick igenom vad som gjorts. Förklarade vad förbrukningsmaterial var och varför filterinsats broms byttes. Där kommer jag att fortsätta serva. Det är ju 1000 mila intervaller på den, så det blir någon gång i höst igen.

Efter servicen så rullade vi mot Engelberg. För 2 år sedan låg röken tät över Engelberg. 13 800 hektar skog drabbadesDSCN0648 - kopia och ungefär 25 nedbrunna eller brandskadade byggnader. Mycket som gick fel utan att gå in närmare på det. När man är där så blir det så påtagligt. Jag var där strax efter som branden var släckt. Jag hade sett bilder, reportage på nyheterna, men absolut inget blev så påtagligt när jag var där såg med panorama seende över bara den svarta nerbrunna skogen. Så ofattbart. Idag var jag där igen. 2 år senare. Lite av samma känsla fick jag igen. Nu kände jag inte brandröken som efter branden. Men samma känsla. Naturen börja åter läka såret. Blommor börjat återta marken. Lupiner, Rallarrosor. Andra som jag inte vet namnet på.

Det kommer att ta tid. Många, många år. Ny skog måste planteras. ÄvenDSCN0651 om den börjar återhämta sig själv. En björk så är död, men livet finns under jord. Rötterna lever och trädet skjuter skott. Tänk vilken livskraft det finns.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: