Ny erfarenhet ska skaffas

26 05 2016

Hoj Hoj,

Nu ska jag testa ett helt nytt däck för mig. MITAS E-07. Ett grovmönstrat däck som enligt andra passar även för asfalt. DSC_1084Ska vara ett 50/50 däck. Inte optimalt på asfalt, inte optimalt på grus, men fullt godkänt på både grus och asfalt. Tror det kommer att passa mig. Ska bli intressant att se hur många mil jag kommer att få ut av dom. Det är väl det som kommer att bli avgörande till sist. Jag kör ju 2000 mil per år. Dom Metzeler Tourance jag har nu på hojen är inte slut ännu. Dom har gått runt 1300 mil nu. Några hundra till kan jag klämma ur dom. Jag har kört med dessa även på Varaderon och tyckt dom varit helt ok. Lite dåligt bett på grus. Speciellt framhjulet har haft lite lätt för att glida. Ger en orolig känsla. På asfalt har dom varit underbara däremot.

Bäst skulle nog däck som har 75/25 (asfalt/grus). Till gruvan en vecka så blir det något mer än 66 mil. Enbart asfalt. Ska bli kul att se hur mycket dom nöts på asfalt. Vid första anblicken så ser dom inte ”asfaltsvänliga” ut, men gummiblandningen kanske är bra. Dessa kommer på någon vecka innan semestern, så jag kan köra in dom några hundra mil 🙂
örra sommaren hade jag önskat att jag hade lite mer grovmönstrat då vi var på riktigt dåliga vägar som var mjuka på grund av allt regn. Ibland var det bara lera och då hade dessa behövts.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: