En helt vanlig mjölk letar tur.

29 05 2016

Hoj Hoj,

Ja vad gör man när mjölken är slut? Letar efter ny så klart. Sagt och gjort. Gräset var ju klippt så det var bara att ge sig iväg. Upp mot Gävle skulle det bli hade jag bestämt. Att passera Dalälven är något speciellt. Jag brukar göra det ett antal gånger under en säsong. Gräset är inte grönare på andra sidan ån, men mjölken e fan vitare norr om Dalälven.

In på Sveriges bästa mack. OK//Q8 i Rimbo. Rullade fram till pumpen och såg precis att det var oljespill där jag satta foten. La om styret så inte framhjulet skulle komma i oljan. Skon var skithal och jag fick skrapa med foten i asfalten för att få bort den. Rullade till en annan pump och tankade. Var in till personalen och frågade om dom hade nåt att strö ut som sög upp oljan. Detta med tanke på att om nån annan hojåkare kom och gled in med framhjulet och fick det nedoljat. Inte så kul när man rullar iväg och lägger ner hojen i nån kurva. Dom var ut direkt och tog hand om oljan.

Rullade ut på 280 och norr över. Café Drömkåken var välfylld med gäster. Såg en hoj på parkeringen. 15 grader varmt och humöret på topp. sitter ju på hojen. Man funderar över rätt mycket när man rullar fram genom landskapet. Lite tråkig väg till man kommer förbi avtagsvägen till Hallstavik. Därefter blir den lite roligare med lite mera kurvor. Passerade Norrskedika och såg ett underligt öppethållande på en ICA butik. Öppet 08:00 — 23:01. Jag just det 23:01. Hur kom man fram till den tiden? En gåta som troligen inte kommer att bli löst förrän man frågar i butiken vilket jag kommer att göra vid tillfälle.

Rullade in i Forsmark och såg en kille med en GS som satt och fikade. Skickade in klossarna mot DSC_1092bromsskivan och gjorde en 180. Gled in till honom och morsade. Han kom från Borlänge och hade varit i hamnen i Norrtälje och var nu på väg hem. Blev mycket hojsnack om vägar och turer. Han körde också på Metzeler Tourance som jag för tillfället. Visade dom däck jag ska testa och han blev intresserad att testa han också då han också var ut på grusvägar. Han fick telefonen och det var hans hojkompisar som nu var i Sandviken och fikade på ett Nostalgi café. Han skulle åka upp till dom så han slog följe uppåt.

Jag skulle in till Älvkarleby och göra ett FB inlägg. Brukar stanna till där varje gång jag åker förbi. Vi skiljdes vid korsningen i Älvkarleby. Jag sa att jag kanske kommer till cafét jag också. Jag rullade in till Älvkarleby och stannade på mitt vanliga ställe och gjorde en livesändning där. Några hoppade in och skrev kommentarer. En kul funktion i FB för mig som brukar göra lite videon då och då. Jag rullade vidare och överhörde från Kenneth, som killen hette, att fiket låg typ mitt emot arenan. Hur svårt kunde det vara att hitta. Ökte i google efter arenan och fick fram adessen. Knappade in den i GPS´n och så var jag på väg. Jag var in i några affärer och letade förgäves efter 3 dl mjölk. Var in på Jula i Gävle och köpte Turtle fläckborttagning som jag fått rekommenderat av Ted. Som medlem fick jag hela 9 kronor i rabatt också. 89 kronor annars men för mig 80.

Nu körde jag mot Sandviken. Små vägar som vanligt. Körde genom Valbo, Forsbacka och Lövbacken. En mycket trevlig fin väg till Sandviken. Rullade in mot Arenan och vid rondellen vid Årsundavägen och Hamngatan såg jag Kenneths hoj och dom övrigas. Gled in där också och träffade Kenneth igen och hans hojkompisar. Dom var 5 stycken som hade kört ner från Borlänge på mindre vägar. Kul å träffa dom också. Verkade vara ett trevligt gäng. Blandat hojgäng med BMW och GoldWing och någon Custom. En kopp kaffe och en glass för mig. Dom hade just käkat färdigt och var strax på väg hem till Borlänge.

Dags även för mig att börja rulla söderöver. det blev favoritvägen 272:an mot Gysinge. en otroligt fin väg att köra. Kurvig och fin. Bra beläggning. Vid Årsunda kan man ta vägen mot Främlingshem och komma ut på Hedesundavägen. Åkte den med ett gäng från Hedesunda förr året. Fin väg kurvig som går ”rakt” över mot Hedesundavägen. Kom på det då jag passerade båda avfarterna till den. Passerade avfarten till Horndal. Endast 25 km dit. Semsterkänslorna rann över mig. Den vägen har vi tagit några gånger upp till Leksand. Passerade Tärnsjö idag också alltså.

Rullade på mot Uppsala och snart så var jag hemma igen. Ytterligare 36 mil på mätaren. Milen rullar på. Njuter av hojen och dess karaktär. ska bli kul att pröva dom nya typen av däck som står i garaget. MITAS E-07. Grova däck jämfört med dom Metzeler Tourance jag har nu.

Ha de!

 


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: