Ingbo Källor

29 05 2016

Hoj Hoj,

Ingbo Källor. Till slut kom vi dit. Till rätt Ingbo. Det fanns två. Jag hade jort en tur till GPS´n. Nemas Problemas. Kollade turen i GPS´n när jag fört över den Vid starten i Upplands Väsby fanns den inte där. Inte den hem från Ingbo heller. Märkligt. Det har alltid fungerat förr. Ja ja.

Knappade in Tärnsjö och så bar vi iväg. Mulet men ingen risk för regn. Jag fick världens skur på mig vid starten, men nya regnkläderna var på så det var inga problem. Vi körde ut på Stockholmsvägen och vidare till Norrsundavägen mot Märsta. 263 för att sedan to mot Uppsala på 255. Vid Uppsala föredrar jag Tycho Hedens väg. Många rödljus, men vet om att den tillämpar ”grön våg” så fungerar det perfekt. Man behöver inte stanna en enda gång. Bara att rulla på i 70 km/h så slår signalerna om lagom tills man kommer.  Vid Librobäck stod Björg och Niclas med Emil på bönpallen klara att haka på. Nu blev vi 8 stycken hojar som åkte vidare.

Strax innan Tärsnjö frågade jag en kille i en vägkorsning om han visste vart Ingbo Källor låg. Han kände till det och sa att vi skulle ta vänster vid 56:an och följa den. Det skulle sedan vara skyltat till källorna. Vi rullade på och snart var vi nästan vid Sala. Vid avfarten till Arnebo stannade vi. Jag kollade in kartan i telefonen och sökte på Ingbo. Hittade Ingbo och såg att det låg längre fram på den väg vi var på. Vi satte upp igen och rullade på. In på en grusväg. Passerade Fasenbo och sedan skulle Ingbo komma. Såg inget. Bara på kartan. Vi rullade på en bit till. Stannade vid en villa och frågade en dam om vägen. Hon sken som solen när hon hörde och såg alla hojar. Hon tog fram telefonen och knäppte kort. Sken om hela ansikte. Vi gjorde hennes dag skulle jag tro. Hon visade mig att det fanns ett annat Ingbo vid Östa. Vi var vid Ingbo i Ölsta.

Bara att vända tillbaka på grusväen igen och upp igen mot Tärnsjö. Nu hade jag matat in Östa i GPS´n såDSCN0661 nu var vi på väg åt rätt Ingbo. Nu var det en skylt då vi passerade Ingbo och strax därefter en kylt upp till höger där det stod Ingbo Källor. En kort snutt på en grusväg och vi var framme. Kaffe och mackor åkte fram fort som bara den. alla var kaffetörstiga och lite hungriga efter irrandet. Vi fick i alla fall åka hoj kan man säga.

Hemvägen tog vi över Julmyra. Kända trakter för mig då jag kört där flera gånger.  Vi stannade strax innan vi kom ut på 272:an mot Uppsala. Jag skulle köra 77:an från Uppsala mot Rimbo. Övriga skulle ta E4:an mot Stockholm. Jag tror gänget förutom Stefan irrade bort sig i Gränby rondellen för där försvann dom. Jag stannade efter rondellen och efter en stund kom Stefan med Lexx som bisittare i holken. Stefan fortsatte på E4:an och jag vek av in mot Uppsala för att ta 77:an hem.

Det blev i alla fall en härlig dag i sadeln.

Tack alla som var med.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: