Oscarshäll och Yxningen.

7 06 2016

Hoj Hoj,

Ja solen skiner och det är en underbar kväll. Jag sitter på altanen och skriver. Lite, ganska mycket ovanligt, för mig. Inta att jag sitter och skriver utan mer att jag inte är ute och kör hoj. Känner mig ganska nöjd just nu. Det blev 57 mil i söndags. Vi kom hem klockan 00:30.

Ja det blev en tur ner till Oscarshäll för att träffa Paul och Kerstin. Härliga hojkompisar som bor alldeles för långt bort, eller rättare sagt vi bor alldeles för långt ifrån varandra. Faktiskt premiär för mig på fiket i Oscarshäll. Matade in stället i GPS´n och sedan bar det iväg. Av någon anledning så blev det även en alternativ väg i GPS´n och med fördel ville den välja den, men se där var vi icke överens. Den ville köra över Uppsala men jag tog över Stockholm. Fick snart smaka på payback time från Garmin. Valde absolut inte dom vägar jag i förhand gjorde i BaseCamp programmet.

Rullade på rätt fort i alla fall ner till Vagnhärad. Där blev det småvägar. Fina vägar. Landskapet skiftar jämfört med uppDSCN0692 hos mig. Vid Nyköping fick jag lite hjärnsläpp och körde inte som Garmin sa utan kom ut på motorvägen. Klockan hade tickat på då vi stannat och tog en fika mellan Vagnhärad och Nyköping, så vi körde in lite tid. Hittade ett fint ställe vid sjön Ängen. Skumt namn på en sjö.
— Vart ska du?
— Jo jag ska ut på Ängen och fiska?
Hur låter det på en skala.
Svängde av vid Trafikplats Gammelsta och tog Nyköpingsvägen ner till Oscarshäll. En fin väg och strax så dök caféet upp.

Vi parkerade hojen, med lite möda då det sluttade rätt bra på parkeringen. Rakt in kunde jag inte stå för då hade den lätt tippat och backade jag in så lutade den så att den höll på att välta. FickDSCN0700 ställa mig jäms med för att det skulle fungera. Paul ringde när vi var på väg ner och sa att dom skulle bli något sena, men det regnade inte så det gjorde inget alls. Jag passade på att fota lite och bilden till höger är från utsiktsplatsen. Man ser Bråviken och inloppet till Norrköping. Mycket vackert. Det är ändå något magiskt med vatten.

Paul och Kerstin rullade snart in. Vi gick upp mot parkering. Jättekul att se dom igen. Vi gick in och beställde lite mat. Det fick bli rödspätta och kokt potatis. En kaffe på maten så kändes det bra igen. Inget äkta men skapligt surrogat. Jag tänkte göra en livesändning men batteriet i min Sony var urladdat. Missade att ladda den natten innan. Vi skildes åt igen och vi rullade in mot Norrköping och Elgiganten för att köpa en usb kabel så jag kunde ladda luren när vi åkte. När jag kom utDSCN0715 hade Monica ringt till Ammi och frågat om dom var nere vid Yxningen och det var dom. Vi passade på att ta en svänga ner till dom när vi ändå var i närheten. Vi fick smaka en god smörgåstårta. Där blev vi också sittandes några timmar. Tempen hade sjunkit till 13 grader när vi började rulla hemåt. Enligt GPS´n skulle vi vara hemma klockan 00:30 och ju närmare hem vi kom så insåg jag att det stämde på minuten nästan. Efter Malmköping tog vi E20 då det började bli riktigt svalt och med tanke på viltet så var det skönt att ha stängsel runt sig.

Vi rullade på i full speed och dom sista 7 milen var det 1,5-2 grader varmt. Det blev riktigt kallt i 120 km/h. Lite fryssna var vi när vi kom hem.

En stiligt kort hans ju också med nere vid Oscarshäll.DSCN0709

Tack Paul och Kerstin. Det var så kul att träffas. Snart kommer vi och tältar 🙂

Ha de!

 


Åtgärder

Information

2 responses

7 06 2016
joebona

Ja det var riktigt roligt att träffas och jag hoppas vi ses snart igen. Tack för en härlig stund.

10 06 2016
Runar

JA det var verkligen kul att träffa er igen. Vi kom inte hem förrän 00:30 och då var det 1,5 – 2 grader varmt dom sista 7 milen. Det tog ett tag att tina upp efter det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: