Några kortare turer

25 06 2016

Hoj Hoj,

Ja det har blivit några kortare turer dom senaste dagarna.

Torsdag 23 Juni:
en fika på drömkåken i Sättraby. Sitter aldrig fel. Tog en Pollychokladtårta. En mäktig sådan som man blevDSCN0820 mätt på. Ett ganska speciellt ställe. Allt går i pastellfärger. Goda egna bakverk. Har ni inte varit där så ta och gör ett besök. Efter en fika med nämnda bakverk tog vi och åkte ut till Nivsta för att kolla in lite bilar och motorcyklar. Stoffe var med och övningskörde. Vi tog vägen över Fasterna ut mot Gottröra och Nivsta. Väl framme så var det en hel del fordon på plats. Långt ifrån så många som det varit tidigare Torsdagar, men denna var ju lite speciell så manga kanske inte trodde att det var någon träff.

Efter Nivsta så följde det sig normalt att ta sig ut till Arlanda för att kolla på lite flygplan igen. Nellie var med i bil efter oss. Vid utkiken träffade vi på en annan hojåkare som var där och vi började förstås att prata hojar, utrustning och resmål. Tipsade honom om Världens Längsta linbana som han nappade på då han ofta är uppe i dom trakterna och fiskar med en kompis. Han var intresserad av hut vi packade hojen på våra långa semesterturer. Han blev imponeradDSCN0827 över packväskorna som slukar en hel del packning. Vi är också duktiga på att inte ta med onödigt mycket kläder. Vi tvättar ju vart efter på vandrarhemmen.

Fredag 25 Juni:

En sväng till Väddö på småvägar från Norrtälje. Otroligt varmt. 27 – 28 grader stod mätaren på hela tiden. Klart varmast ännu i år. Fina små vägar längs med kusten upp till Väddö. En glass blev det vid Väddö innan vi åkte vidare till Fögdö. Loppis vid Marinan. Monica tyckte vi skulle kolla in den, men det var så tjockt med folk och varmt, så vi åkte ut mot Fogdö istället för att ta en fika på en DSCN0855klipphäll. Jennifer, Nellie, Hugo och jag passade på att känna på vattnet och svalka fötterna i alla fall. Det kändes skönt. Hungern började slå till så vi bestämde oss för att åka till ICA Väddö för att ta något att äta där.

Sen körde vi hem via Brobyvägen. Vägen som går mellan 283 och 76:an. en mycket fin liten kurvig väg. Snart var vi ute på 76:an och körde mot Rimbo.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: