First run – MITAS E-07

28 06 2016

Hoj Hoj,

Precis kommit hem från första turen med nya däcken. Sammanfattas med ett enda ord. OJ.

Nu är det väl så, att nya däck är alltid speciella och sköna jämfört med dom man hade innan, men jag kan säga att dessa jämfört med nya Metzeler Tourance, som jag testat ett ganska stort antal gånger, var i en helt annan liga.

Vi , jag med Monica bakpå och Stoffe som övningskör, började med en 4 km lång grusväg. Ekebyvägen. Gick ut i DSC_1134lösgruset i mitten av vägen där det var riktigt mycket löst grus. Hojen gick som på räls. Ingen tendens till att vilja välja ett eget spår. Åkte lite fram och tillbaka över grussträngen, men hojen höll stabil diagonal bana genom strängen. Det har jag inte varit med om förut. Det blev alltid en liten knix innan hojen tillslut gav sig över strängen. Som den stretade emot för att till slut ge sig. Nu flöt den bara över utan några som helst problem. Gick upp på strängen och tillbaka i högerfilen igen. Inga som helst problem.

Nu var det dags att testa lite spinn på bakhjulet i lösgruset. Gick upp på lösgruset i mitten av vägen. Växlade ner till 4:an och gav på så mycket det gick. For iväg spikrakt med hjulspinn. I med 5:an och fortsatt full gas igen. Fortsatte spikrakt med hjulspinn. Taggade ner uppe vid vägen mot Rånäs. Spättan visade tummen upp och ett brett leende. Det ni är spätta det. Nu är detta inget jag kör i vanliga fall med skjuts.

Asfalt då? Kändes riktigt bra även där. Stabilt. Lite vinande ljud hördes från däcken vid 60 km/h. Över så försvann det. Visst gav det totalt lite mer ljud än Metzeler Tourance däcken, men det kommer ju med mönstret och med dessa hitintills uppvisade vägegenskaper, tar jag gärna det lilla extra ljudet.

Nu återstår det att se hur pass långt jag kommer på dom. MITAS E-07 är ett 50/50 däck. 50% asfalt, 50 % grus. Nu är det väl så, att den närmaste tiden kommer det mest att vara asfalt och med full last + spätta. Kan vara ett bra test det också. Då får man verkligen en fingervisning hur dom klarar asfalt.

En sak är säkert att det kommer att bli mer tester på grus. Har sett ut två testvägar jag kört förut och som tur är så är dom en bra bit ifrån varandra också.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: