Sigtuna – Wenngarn

3 07 2016

Hoj Hoj,
Efter en dag utan att sitta i sadeln så var det fasen i mig dags igen. Nu skulle det bli bara asfalt. Min lärlingDSCN0867 var med och jag tänkte vi skulle åka till Sigtuna och besöka Våfflan Hamn Café. Efter lite födelsedagsfirande igen så åkte vi iväg på småvägar dit. Vad annars. Mörka moln tornade upp sig i riktning mot Sigtuna.

Vi kom fram och några hojar var det väl där, men inga mängder. Några rebeller stod förstås inte där det var hojparkering utan hade ställt sig på den vanliga platsen från förr. Såg nu att det var nån fotbollsmatch igen så dom flesta höll väl sig hemma för att skrika sig hesa och se dom veka spelarna stuka foten.

Det blev en Pommes med grillad. Salladen såg lite vissen ut vilket inte är så bra betyg. Viktigt att det ser fräscht ut även om det inte är en guldkrog. Rätt mycket folk som inte var hojburna. En del turister och nog en del båtfolk också. Nu kom molnet vi sett över oss och det började regna. Vi hade ätit färdigt, men satt bara och snackade. Vi ställde oss under taket till regnet gick över. Inget häftigt regn utan ett ganska fint.

Vi rullade vidare när regnet gått över och nu var himlen klarblå igen. Samma väg hem verkade tråkigt såDSCN0868 jag tänkte att vi glider förbi Wenngarn och kollar. Det var länge sedan jag var där. Vet inte ens om dom har hoj och bilträffarna kvar längre. Vi rullade ner mot stället där fiket låg förut. Det som brann upp. Nu var det ett nytt hus på plats. 2 stycken hojar var där när vi kom. Nu var det ett helt annat stuk och helt andra besökare. Som synes på kaffet till höger, så snackar vi nu Fancy Pancy. Ni vet vad jag tycker om det. En kopp kaffe från denna helvetes maskin kostar 30 kronor. Nu gick det inte att få en räkmacka längre. Nu var det pizzor som gällde och tordes inte ens titta på priset för dom. Fullständiga rättigheter verkade även ha införts. Nu var det Gucci, Lacoste och Peak Performance som hade tagit över bland gästerna och snackade moderatbandy, så två Lindstrands kände sig lite vilsna.

Nä det var inte i min smak längre. Kanske goda pizzor, men jag hade föredragit en hederlig räkmacka ellerDSCN0869 en köttbullemacka med rödbetssallad eller kanske rentutav  en ägg/anjovis macka. Nä det finns andra ställen, så inget jag direkt kommer att åka tillbaka till. Väldigt fint hus och så och fint runt i kring men, nej tack.

Vi fick i alla fall en härlig tur på kurviga vägar som vanligt. Regnet kom då det inte gjorde ett endaste dugg.

Ha de!


Åtgärder

Information

2 responses

4 07 2016
Eeva

Bra skrivet som vanligt!

5 07 2016
Runar

Tack Eeva 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: