Dag 1 – Leksand

23 07 2016

Hoj Hoj,

Nu var dagen äntligen kommen. Som jag/vi har längtat. Vi packade väskorna redan igår kväll så det var bara att last hojen i morse i stort sett. Tankväskan var det enda som behövde fyllas på med olika laddare och datorn.

Hojen packades och 08:30 så lättade vi hemifrån. Varselljusen riktades äntligen åt norr. Solen stod som spön i backen. Inte ett moln på himlen och 22 grader varmt. Ut på 77:an mot Leksand. Som ni vet så väljer vi alltid små vägar. Lugn och sansad fart. Det gäller att se så mycket som möjligt. Körde några live sändningar på vägen upp där det var teckning för att sända live. Inte så många ställen faktiskt. Morgan hörde av sig och sa att vi skulle hälsa på honom i Falun. Han var där för Kopparträffen vid Roxnäs udde. Så klart svängde vi ner dit och morsade på honom och hans kompisar. Alltid kul att träffa nya personer.

Vi tog en fika där och rullade så småningom vidare mot Leksand. Nu hade vi bara en liten bit kvar. Vid Grycksbo togDSC_0183 vi av mot Sågmyra och vidare ner mot Leksand. Vi rullade ut mot Vandrarhemmet. En lapp satt på anslagstavlan. Limhagen – Nyckel i dörren- Vi syns 17:00 – 19:00. Inget knussel där. Känner sig alltid välkommen här på Leksands Vandrarhem.

Vi lastade av hojen och körde in till Leksand igen. Tog lite käk vid kiosken vid Coop. Vi tog en lövbit både Monica och jag. Lät gott. Nu visade det sig att även om jag suttit på lövbiten ända upp till Östersund så hade den nog fortfarande varit seg. Nä den var inget att rekommendera. Vi åkte ut igen till Vandrarhemmet. Nu hade Erik kommit.

          Hej Runar, sa han med ett leende och kom ut och hälsade.

Så trevligt bemötande på detta vandrarhem. Känns som att komma hem på nåt sätt. Ett mycket rabatterat boende även denna gång. Vi träffade på Lars-Erik och Barbro som vi pratade en hel del med under kvällen. Inte träffat dom förr, men trevliga var dom.

Nu är det snart dags att krypa in i Limhagen. Mycket välbesökt då det är nån slags tävling för knattar i närheten. För oss finns det alltid plats. Erik fixar det.

Ha de.


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: